Spasilačka služba intervenisala na jezeru

Na današnji dan 15.7.2018. spasioci Vrsačkog jezera imali su dve intervencije. Jedna je bila van vode dok se druga odigrala u vodi.

*Prva intervencija bila je u delu za neplivače tačnije na samoj plaži oko 18 časova, gde je glavni koordinator Nikola Bankovic pružao prvu pomoć K.B. maloletnoj devojčici (8 godina). Bez nadzora roditelja otišla je na sprave koje se koriste za rekreaciju i povredila ruku. Smirenošću koordinatora devojčici je pružena prva pomoć, a sve ovo je bilo vidjeno zahvaljujući pozivu preko radio veze iskusnog kolege sa pozicije broj 1 Zeljko Markovic. Hitna pomoć je pozvana i odvela povređenu devojčiću u bolnicu.
*Druga intervencija se dogodila u neobezbeđenom delu kupališta tj deo ispod tobogana gde je bila skakaonica.

Naime oko 19 časova dve sestre, koje su maloletne L.J.(2003 godište) i V.D.(2004 godište), su se igrale u delu koji nije pod nadzorom spasilačke službe. Jedna je plivač dok druga nije, ušle su zajedno u vodu do stepenika gde je u jednom trenutku devojčica koja je neplivač skliznula i upala u duboku vodu. Njena sestra je pokušala da joj pomogne i izvadi van vode, ali devojčica koja se utapala krenula je da davi sestru. Zahvaljujući našoj sugrađanki S.J.(1969), koja je srećom bila pored mesta gde se odigravalo sve, njenim uzvicima i samim ulaženjem u vodu obavestila je spasioca mladog Игор Мамић koji je bio na poziciji broj 5.On je brzo reagovao i pozvao svoje koordinatore Nikola Bankovic i Nemanja Petrovic da pomognu. Brzom reakcijom koordinatori koji su bili u patroli kod pozicije br.1 stigli su na mesto davljenja, gde je u tom trenutku naša sugrađanka asistirala devojčicama, nakon čega su spasioci ukazali prvu pomoć.

Hitna pomoć je pozvana i odvela je obe devojčice u bolnicu.

Spasilačka služba brine o svojim sugrađanima i van vode što je bio opet slučaj na današnji dan, apelujemo na roditelje da paze na svoju maloletnu decu i da ih ne puštaju same na jezero. Ovim putem bi se zahvalili sugrađanki S.J.(1969) koja je danas svojom hrabrošću smireno asistirala našim spasiocima kao da je deo tima.

Roditelji čuvajte svoju decu!

 

TREBA VAM POSAO ? OSTAVITE SVOJ CV!

BOLE NEKRETNINE – TREBA VAM STAN ILI KUĆA

NOVO – ODRŽAVANJE RAČUNARSKE MREŽE

POLASCI AUTOBUSOM I VOZOM

POLJOPRIVREDNA APOTEKA

x

Takođe pogledajte

DIS maket u Vršcu spreman da dočeka građane (FOTO)

Obilaskom DIS marketa iznenadio nas je izbor proizvoda u asortimanu na samom ulazu je novogodišnji ...

Facebook