Petrovdanski brzopotezni šahovski turnir u Vršcu

Turistička organizacija Vršac u saradnji sa vršačkim Udruženjem građana za negovanje šahovske tradicije Vršac i Šah klubom “Bora Kostić” organizovala je na Gradskom jezeru organizovali tradicionalni “Petrovdanski brzopotezni šahovski turnir”.

Učešće je uzelo 26 takmičara. Igralo se 11. kola po švajcarskom sistemu, sa pet minuta po igraču za celu partiju. Takmičari su bili iz Vršca, Starčeva, Leskovca, Plandišta, Ritiševa, Banatskog Karlovca, Hajdučice, Gudurice i Izbišta, što ukazuje da ovaj turnir izaziva veliko interesovanje kod šahista.

Pobednik turnira bio je Dimitrijević Srđan iz Leskovca, drugo mesto je pripalo Grujić Slavoljubu iz Vršca, a treće mesto Petrović Dušanu iz Plandišta.

Prva trojica takmičara su pored novčane nagrade i osvajači pehara, takmičari do osmog mesta su dobitnici novčanih nagrada, kao i najmalađi i najstariji učesnik.

Ostali takmičari plasirani do 20.mesta su dobitnici vaučera od firmi prijatelja turnira.

Turnir rejtingovan kod FIDE, odlično je vodio i sudio internacionalni sudija Stanimirović Zoran, inače i aktuelni predsednik šahovskog saveza Vojvodine.

Fotografija: Vlada Stajić

 

TREBA VAM POSAO ? OSTAVITE SVOJ CV!

BOLE NEKRETNINE – TREBA VAM STAN ILI KUĆA

NOVO – ODRŽAVANJE RAČUNARSKE MREŽE

POLASCI AUTOBUSOM I VOZOM

POLJOPRIVREDNA APOTEKA

x

Takođe pogledajte

DIS maket u Vršcu spreman da dočeka građane (FOTO)

Obilaskom DIS marketa iznenadio nas je izbor proizvoda u asortimanu na samom ulazu je novogodišnji ...

Facebook