Sezona kupanja na Gradskom jezeru

Sezona kupanja na Gradskom jezeru zvanično je počela 1. jula i trajaće do 31. avgusta. Sportske, rekreativne i zabavne sadržaje za sve posetioce, tokom Leta na jezeru, i ove godine priprema Turistička organizacija Vršca. Služba obezbeđenja angažovana je na ovom kupalištu 24 sata dnevno, a o bezbednosti kupača i ove godine brine Spasilačka služba.

I tokom ove kupališne sezone na Gradskom jezeru u Vršcu angažovano je 14 spasilaca. Oni će o bezbednosti kupača brinuti svakodnevno od 09 do 20 časova, ali i ove godine samo na obeleženoj plivačkoj površini jezera ograđenoj bovama, i takozvanoj dečijoj plaži.

Iako oni iskusniji vole da, kada uđu u vodu, i preplivaju jezero, iz Službe apeluju na sve korisnike da ostanu unutar plažne ograde.

“Imamo sugrađane koji su lošiji plivači, i da ne bi bilo priče kako neki imaju protekciju a neki ne, jednostavno – zarad bezbednosti svih nas bolje da svi ostanu u ograđenom delu. Ovim putem bih apelovao na roditelje da sa malom decom ne izlaze iz dela predviđenog za neplivače, a na mlađu populaciju da ne skaču sa ove ploče iza”, poručio je šef Spasilačke službe Nikola Banković.

JKP Drugi oktobar, koje je zaduženo za ispravnost vode, održavanje zelenih površina i mobilijara, postavilo je ove godine na dečijoj plaži suncobrane sa betonskim nosačima, koji će uspešno odolevati vršačkim vetrovima, ali i sprave, odnosno teretanu na otvorenom, koja već ima redovne korisnike.

Tokom leta, na ovom kupalištu je planiran niz aktivnosti i sportskih manifestacija, za koje je kao i do sada, zadužena Turistička organizacija. Škola plivanja za decu počinje sa radom 6. jula, a upis je još uvek u toku.

“Otvoren je poziv za sve mališane da uče da plivaju i da se snalaze u vodi. Naši dobro im poznati licencirani treneri i ovoga leta pobrinuće se za sve naše mališane uzrasta od 5 do 12 godina, i raditi sa njima svakog vikenda, 15 časova odnosno pet nedelja”, izjavio je Banković.

Svakog vikenda u julu igraće se odbojka na pesku, a posetioce do kraja sezone očekuju i badminton, atletika, fitness, dečiji poligoni, i druge sportsko-rekreativne aktivnosti, osmišljene da svim uzrastima pruže zabavu i razonodu tokom Leta na jezeru.

Izvor RTV

 

 

x

Takođe pogledajte

Prvenstvo Srbije za mlađe pionire

U Kruševcu je ovog vikenda organizovano Prvenstvo Srbije za mlađe pionire(U14), gde su nastupili takmičari ...

Facebook