Nevena đak generacije za školsku 2017/18 godinu u Gimnaziji “Borislav Petrov Braca”

Nastavničko veće Gimnazije “Borislav Petrov Braca” proglasilo je Nevenu Grozdanovski za đaka generacije za školsku 2017/18. godinu. Učenica IV1 odeljenja je dana 8.6.2018. godine, prilikom dodeljivanja svedočanstava i diploma svršenim učenicima naše škole, dobila i ovo posebno priznanje.

Nevena Grozdanovski rođena je 3.6.1999. godine u Vršcu. Pohađala je Osnovnu školu “Dositej Obradovićʺ u Plandištu. U tom uzrastu se već izdvojila od ostalih đaka svojom svestranošću i učešćem na mnogim takmičenjima. Nizala su se takmičenja iz geografije, fizike, matematike, a najuspešnija je bila na takmičenjima iz hemije, srpskog jezika i književnosti. Uspešno se bavila recitovanjem i glumom. Kao veoma uspešna karatistkinja, ponela je titulu najbolje seniorke na Izboru za najboljeg sportistu za 2015. godinu opštine Plandište. Kao članica karate kluba „Agrobanat“, u tom trenutku, bila je vlasnica preko 70 odličja sa domaćih i međunarodnih takmičenja. Po završetku ove faze školovanja Nevena je proglašena učenikom generacije OŠ „Dositej Obradović“ iz Plandišta za školsku 2013/14. godinu.

Godine 2014. Nevena upisuje Gimnaziju “Borislav Petrov Braca” u Vršcu, prirodno-matematički smer. U prvoj godini osvaja prvo mesto na Okružnom takmičenju „Književna olimpijada“. U drugom razredu osvaja drugo mesto na Okružnom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture. Kao đak trećeg razreda postiže svoj najveći uspeh na takmičenjima i osvaja treće mesto na Republičkom takmičenju iz književnosti „Književna olimpijada“.
Nevena je svestrana i kao srednjoškolac. Učestvuje u pripremi i realizaciji edukacije na temu „Borba protiv vršnjačkog nasilja“, koja je osmišljena povodom Međunarodnog dana volontera, a koji se obeležava 6. decembra. Istu edukaciju naši učenici su, zajedno sa Nevenom, realizovali i u samoj školi. Bavila se empirijskim istraživanjem na temu „Aktivizam srednjoškolaca u prevenciji nasilja u školama“. Sa navedenim radom Nevena se plasirala na Pokrajinsko takmičenje iz sociologije.

Aktivna je učesnica seminara u IS „Petnica“, vredna je i dugogodišnja članica Učeničkog parlamenta i veoma uspešno je predstavljala školu na poznatim kviz-takmičenjima.

Osim što je nosilac Vukove diplome i što je uvek imala primerno vladanje, Nevenu Grozdanovski ćemo pamtiti kao voljenu i poštovanu učenicu, kako od strane svojih drugova iz škole, tako i od strane profesora koji su joj predavali. U tom zbiru iskustava koji su na nju delovali, najveći trag je ostavila sociologija kao nauka i Nevena će od naredne godine biti student sociologije na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu.
Nevena Grozdanovski predstavljaće ove godine našu školu na prijemu koji se organizuje u čast najboljih učenika srednjih škola iz Srbije. Ovaj događaj već se tradicionalno organizuje na Belom dvoru sa Njihovim Kraljevskim Visočanstvima Prestolonaslednikom Aleksandrom i Princezom Katarinom kao domaćinima.
Neveni ovom prilikom upućujemo srdačne čestitke na osvojenom priznanju i želimo joj mnogo uspeha u daljem životu i radu!

 

x

Takođe pogledajte

„Hand made quartet“ – izložba unikatnih radova četiri autorke

Datum: Sreda, 18 Septembar 2019 Vreme: 19:00 Mesto: Dom vojske U sredu 18. septembra u ...

Facebook