Vršački park: Čuvaj travu kao glavu

U vršačkom parku postavljene šaljive table

“NE diraj ono što nisi gradio, ne čupaj ono što nisi sadio”, “Vlasnici pasa, povedite i kesicu sa sobom u šetnju”, “Kultura vašeg ljubimca je odraz vaše kulture”, “Ne gazi travu, ni ovaj Trg ne kvari tvoju frizuru”, “Biraj pravi put, ne gazi travu”. Ovo su samo neke od poruka, koje su osmislili radnici KP “Drugi oktobar” iz Vršca, kako bi sugrađanima skrenuli pažnju da čuvaju javne površine.

Prve table sa zanimljivim natpisima postavljene su u Ruskom parku, u čije su uređenje komunalci uložili mnogo, ali su nesavesni pojedinci narušavali njegov izgled.

– Lane smo instalirali zalivni sistem, a u aprilu postavili busenovanu travu i posadili cvetne aranžmane. Međutim, deca su čupala busenje i cveće, ugostitelji na travi postavljali igrališta i fontane, a na pojedinim delovima travnjaka formirane su i staze. Ipak, najviše problema imamo sa kućnim ljubimcima, koje vlasnici puštaju da upravo tu vrše nuždu – ukazuje Dragan Ninković, pomoćnik direktora “Drugog oktobra” na potrebu da se ove table postave.

Nisu, kaže, želeli da poruke budu strogo naredbodavne.

– Tražili smo ideje, a kako inovativne nismo našli, tražili smo od zaposlenih predloge i izabrali smo najzanimljivije. Rekao bih da su ove naše table jedinstvene u Srbiji – dodaje Ninković.

MAJMUNSKO OSTRVO

TABLE sa sličnim natpisima biće postavljene i na Gradskom trgu, na tzv. Majmunskom ostrvu, Trgu Nikole Pašića i delu Sterijine ulice iza hotela “Srbija”.

x

Takođe pogledajte

FIRMA “ZONETI” DONIRALA ZAŠTITNE MASKE

Ovih dana svedocimo smo većeg broja humanih ljudi koji širom naše zemlje šiju i doniraju ...

Facebook