Stefan Mihajlovski: Psihoterapija me je spasila straha od smrti

Autora književnog hita ‘’Lice današnjice: (Auto)biografija kolektivne (ne)svesti’’, Stefana Mihajlovskog, novinarska ekipa srela je pred izlazak na jednom od poznatih beogradskih splavova, gde je organizovano veče romske muzike.

‘’Neko sam ko izuzetno poštuje Rome i njihovu kulturu. Imam mnogo prijatelja među njima, tako da se trudim da ne propustim pozive na događaje koje organizuju. Kažu da smo veoma slični po temperamentu, jer su oni poznati veseljaci. Druženje sa ovako energičnim ljudima na mene ostavlja veoma pozitivan uticaj’’, kroz osmeh govori Mihajlovski, koji je ovo veče proveo u društvu svoje nerazdvojne prijateljice Tatjane Radenković, pevača Marka Radete i predstavnice udruženja Modna laboratorija, Ane Milojković.

Pre nekoliko dana Mihajlovski je na svojim društvenim mrežama objavio fotografiju uz opis da odlazi kod psihoterapeuta što je mnoge zabrinulo. Poznato je da je ovaj mladi multimedijalni autor imao problem sa anskioznošću, pa se njegovim pratiocima na trenutak učinilo da ovaj problem nije rešen.

‘’Bolje mi je, nemojte brinuti. Borba sa anksioznošću bila je teška, ipak, više ne pijem lekove, samo odlazim na razgovore koji mi izuzetno prijaju. Preporučujem i ostalima da počnu sa brigom o svom mentalnom zdravlju, koje često znamo da zanemarimo. Nije sramota! Ja sam uspeo da se izborim sa mnogim problemima, čestom drhtavicom, gušenjem, neprijatnim osećajima, napadima panike… bilo je trenutaka kada sam mislio da ću umreti! Ali – sve je to deo anksioznosti i uz dobrog psihoterapeuta i prisutnost volje za saradnju moguće je brzo rešavanje problema.’’

Mihajlovski otkriva da će ovog leta biti posvećen humanitarnom radu u Fondaciji Humanist, direktora Branislava Simića, u kojoj je član Upravnog odbora, ali i da već radi na novim idejama kada su u pitanju naredna knjiga, kao i da bi voleo da publiku obraduje nekim novim TV projektom.

Izvor: Adria Daily

 

x

Takođe pogledajte

MK Fintel Wind kod Vršca otvara svoj treći i najveći vetropark u Srbiji „KOŠAVA 1“

SVEČANO OTVARANJE NAJVEĆEG VETROPARKA KOMPANIJE MK FINTEL WIND MK Fintel Wind, zajednička kompanija italijanske Fintel ...

Facebook