Vršac, sve više medicinskih sestara i tehničara ukazuje poverenje nemačkoj agenciji DEKRA i Serbo Lab-u

Zbog ogromne zainteresovanosti DEKRA projekat „Ekspertska migracija” dolazi u Vršac.

U Nemačkoj postoji ogromna ponuda poslova za medicinske radnike. Medicinski radnici iz Srbije su veoma traženi i cenjeni. Međutim, nije dovoljno samo otići. Potrebne su određene pripreme koje Serbo Lab pruža uz garanciju kvaliteta. Trenutno je 800 medicinskih sestara i tehničara u Srbiji u Projektu.

DEKRA sarađuje sa više od 50 nemačkih medicinskih ustanova. Veliki broj partnera Projekta „Espertska migracija” daje medicinskim sestrama i tehničarima mogućnost da izaberu svog poslodavca. Serbo Lab kandidati mogu birati regione, specijalizovane klinike ili gerantološke centre.

Prednost je i u tome što se kompletan proces završava u Srbiji. Od učenja jezika, preko povezivanja sa poslodavcima do nostrifikacije diplome.

Projekat Eksperska migracija obuhvata obuku nemačkog jezika do nivoa B2 Pflege radi nostrifikacije diplome, priprema za polaganje stručnog ispita u Nemačkoj, upoznavanje sa sistemom rada u nemačkim medicinskim ustanovama.

Da bi zainteresovni kandidati prijavili potrebno je da završe medicinsku školu opšteg, ginekološko-akušerskog ili pedijatrijskog smera, da imaju položen državni ispit ili započet pripravnički staž i motivacija za rad u Nemačkoj i spremnost za učenje.

Inače, priprema za polaganje jezika, priprema za polaganje nostrifikacionog ispita, upoznavanje sa sistemom rada u nemačkim medicinskim ustanovama – sve je BESPLATNO. Za sve ostalo postoji mogućnost za dobijanje beskamatnog DEKRA kredita.

 

x

Takođe pogledajte

Nestanak struje u Vršcu i okolinini 18, 19 i 20 novembra

Janova Ponedeljak 18. novembar Deo vikend naselja Janova prema Vršcu. 9:00-12:00 U slučaju vremenskih neprilika ...

Facebook