Dom učenika srednjih škola Vršac raspisao konkurs za smeštaj

Dom učenika srednjih škola u Vršcu raspisao je konkurs za prijem đaka i studenata na smeštaj i ishranu u Domu za školsku 2018/2019. godinu.

Broj raspoloživih mesta je 210, a za manje od 6 hiljada dinara mesečno, Dom pruža usluge smeštaja i ishrane, dok vaspitni rad sa decom obavlja šestoro vaspitača, pedagog i knjižničar.

Dom učenika srednjih škola u Vršcu raspolaže mahom četvorokrevetnim sobama, i ima sve što je neophodno za ugodan boravak i život: etažna kupatila, klimatizovane zajedničke prostorije, trpezariju, biblioteku, TV salu, internet i đački klub, sportsku salu i teren.

Maša je ovde već treću godinu, i smatra da će joj to olakšati odvajanje od kuće i roditelja tokom daljeg školovanja.

“Imamo veliki broj sekcija, pa učenici mogu da svoje slobodno vreme iskoriste na nešto korisno, takođe družimo se i sa drugim Domovima tako da nikada nije dosadno, i da smatram je Dom za nekoga ko nije iz Vršca odličan izbor”, ističe Maša Čežek, inače predsednica đačkog parlamenta u ovom Domu.

Dom je raspisao konkurs za narednu školsku godinu, rok za prijavu u prvoj raspodeli je od 5. do 17. jula, i u drugoj od 20. do 24. avgusta, s tim što se u istom terminu prijavljuju i korisnici iz socijalno-osetljivih grupa. Ove godine, kažu, treba obratiti pažnju na određene izmene u vezi konkursne dokumentacije.

RTV

“Učenici stručnih škola koji obavljaju praksu i sa nje dobijaju brojčanu ocenu koja ulazi u prosek, obavezni su da konkurišu u prvoj raspodeli, ali će biti rangirani u drugoj, s obzirom na to da svedočanstva dobijaju u avgustu mesecu”, naglašava Darko Sekulić, stručni saradnik Doma učenika srednjih škola u Vršcu.

Nedoumica je ranijih godina bilo i kod podnošenja uverenja o prihodima po članu domaćinstva.

“To nije izvod iz katastra, uverenje da nisu zaposleni ili pak prosek primanja u njihovim firmama, već svu tu dokumentaciju odnose u svoju mesnu kancelariju, ona se objedinjuje na jednom formularu, gde je važno da stoji prosek primanja za navedeni period, i na osnovu tog iznosa mi možemo bodovati kandidate”, objašnjava Sekulić.

Svedočanstva koja kandidati prilažu prilikom konkurisanja sada se overavaju kod notara – bez naknade, a korisnici su obavezni da prilikom useljenja donesu lekarsko uverenje da su sposobni za život u kolektivu. Od ukupnog broja raspoloživih mesta u Domu, 160 je namenjeno srednjoškolcima, a ostatak studentima.

“Broj raspoloživih mesta za studente je 50, prijave na konkurs za studente prvih godina počinju 3. septembra i traju do 18. septembra, a za studente ostalih godina prijave traju od 19. septembra do 31. oktobra”, navodi Dragana Kalinović, sekretar Doma učenika srednjih škola Vršac.

Kompletan tekst i detalji konkursa mogu se pronaći na sajtovima Ministarstva prosvete i Doma učenika.

Izvor RTV

 

x

Takođe pogledajte

Nestanak struje u Vršcu i okolinini 18, 19 i 20 novembra

Janova Ponedeljak 18. novembar Deo vikend naselja Janova prema Vršcu. 9:00-12:00 U slučaju vremenskih neprilika ...

Facebook