DEČACI VRŠAČKOG “ RK MLADOST “ PRVACI PRVE LIGE VOJVODINE

Sombor 20.05.2018.god u gradskoj hali “Mostonga” održan je finalni turnir prve lige Vojvodine u rukometu za dečake do14god.Glavni rivali vrščanima bili su rukometaši eminentnih vojvođanskih klubova “Jugović” iz Kaća i “Grafičar” iz Bezdana..

Vesela atmosfera u pohodu na zlato bila je samo dobro prikrivanje napetosti i nervoze ,zbog želje za dostizanjem najvišeg dometa u istoriji našeg kluba .Nekaljani niz od 12 uzastopnih pobeda u dosadašnjem delu takmičenja ulivao je dozu samopouzdanja ,ali i pitanje ,hoće li baš danas biti prekinut?

Prva utakmica počela je opušteno ,delom zbog osećaja da je uspeh ostvaren i samim učešćem na finalnom turniru ,a delom i uzajamnim ispitivanjem rivalsih ekipa . Na megdan su nam prvo izašli rukometaši iz Kaća .Utakmica je proticala u kranje fer i korektnoj atmosferi. Kako je vreme odmicalo,svest o nadmoći naših rukometaša na terenu postajala je očigledna ,a sa njom i nervoza vezana za ishod .Međutim,dobra uigranost i slogan na terenu doprineli su prvoj pobedi od 19:12 u našu korist.Nakon ove pobede vrščani ulaze u drugi meč ohrabreni i čvrstom odbranom, a zatim brzim napadima uspevaju da ostvare prednost od četiri gola , koje su znalački čuvali .U poslednja dva minuta igre naši dečaci povećavaju gol razliku na pet poena i tada je bilo sasvim jasno da je prednost nedostižna .Nestrpljivo se očekivao zvuk sirena za kraj, kada je zabeležen i konačan rezultat 18:13 za Vršac .

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Nemanja Milosavljević RK Mladost , a svakako ne treba zanemariti doprinos ostalih igrača u pobedama.

Na kraju, naši mladi rukometaši doneli su kući pehar i zaslužena zlatna odličja na kojima im ovim putem od sveg srca čestitamo!

 

 

x

Takođe pogledajte

Prvenstvo Srbije za mlađe pionire

U Kruševcu je ovog vikenda organizovano Prvenstvo Srbije za mlađe pionire(U14), gde su nastupili takmičari ...

Facebook