Nove radionice čitalačkog kluba

Naši vredni čitaoci sastali su se i ovog meseca da razmene svoja zapažanja i doživljaje o pročitanim delima. Održane su dve radionice.

U okviru prve radionice razgovarali smo o romanu „Kad su se drugi put razveli moji roditelji“. Nakon analize romana učenici su predstavili svoje najnajnije (izuzetne) osobe. Istakli su značaj ljubavi i zaključili da su najsrećniji oni ljudi koji vole i koji su voljeni.

Na našem sledećem sastanku govorili smo o romanu “ Blogerka“. Razgovarali smo o sredstvima savremene komunikacije, o večitoj čovekovoj želji da se poveže , a opet ostane svoj, odan svojim idealima i uverenjima.

Napravili smo naše zvezdano nebo. Svaki učenik je napravio svoju zvezdu u koju je upisao želju čijem ostvarenju teži. Složili smo se da će se želje ispuniti ako se za njih budemo dovoljno potrudili.

Otkrili smo smisao Antićevih reči koje su bile vodeći motiv ove radionice “ Kad jednom budete odrasli, ponašajte se kao svemir, a ne kao njegov deo“. Za zvezde se vredi pomučiti, jer od njihovog sjaja oči zasijaju i srce najsnažnije zatreperi.

Mentor Čitalačkog kluba, profesorka srpskog jezika, Vesna Marjanov

 

x

Takođe pogledajte

Vršac, Promocija knjige dr Boris Stojkovski „Car Jovan Nenad“

Datum: Utorak, 28 Januar 2020 Vreme: 18:00 Mesto: Salon Gradske biblioteke 28. januara 2020. godine, ...

Facebook