Grad Vršac – primer dobre prakse po pitanju unapređenja položaja Roma

Vršac je jedan od gradova i opština Srbije, koji aktivno učestvuje na sastancima Mreže za romska pitanja, Stalne konferencije gradova i opština (SKGO).

U ime grada Vršca sastanku je prisustvovala članica Gradskog veća Tatjana Nikolić, koja je pozivu SKGO, predstavila aktivnosti vezane za unapređenje položaja Roma u našem gradu.

Nezaobilazni segment u prezentaciji Grada, bilo je i unapređenje u oblasti stanovanja, zdravlja, obrazovanja i zapošljavanja Roma.

Ovom prilikom prikazani su i predlozi za dalje unapređenje rada u ovoj oblasti.

Na sastanku su predstavljeni i programi IPA podrške lokalnim samoupravama u oblasti inkluzije Roma i Romkinja, i razmenjena su iskustva, a grad Vršac je na konferenciji predstavljen kao primer dobre prakse.

Skupu su prisustvovali predstavnici resornog Ministarstva, čelnici SKGO-a, predstavnici lokalnih samouprava, predstavnici Nacionalnog saveta Roma i romskih udruženja, Ministarstva građevinarstva, urbanizma i infrastrukture, MDULS, Delegacije Evropske unije u Srbiji, a kao predstavnik lokalne samouprave sastanku je prisustvovao i načelnik odeljenja za društvene delatnosti Goran Čokorilo.

 

 

x

Takođe pogledajte

OFK Vršac gostovao u Pančevu

Fudbalska prvenstvena utakmica, 9 kolo Srpske lige Vojvodine,  Vršac je gostovao u Pančevu, poražen je ...

Facebook