Badminton u vrtiću u Velikom Središtu

Badminton pre nešto više od šest meseci postao sastavni deo sportsko-rekreativnih aktivnosti u vrtiću pri Osnovnoj školi “Branko Radičević” u Velikom Središtu nadomak Vršca

Badminton je odavno ušao u škole, a pre nešto više od šest meseci ovaj olimpijski sport je postao sastavni deo sportsko-rekreativnih aktivnosti i u jednom vrtiću, piše u saopštenju Badminton saveza Srbije.

Reč je o predškolskoj ustanovi pri Osnovnoj školi “Branko Radičević” u Velikom Središtu nadomak Vršca. Zahvaljujući entuzijazmu vaspitačice Gordane Dimitrijević i njene koleginice Radmile Malušev grupa od 28-oro dece uzrasta od tri do šest godina dva puta nedeljno se “druži” sa badminton reketima i lopticom sve sa ciljem razvoja motorike kroz ovaj sport.

-U planu i programu sportsko-rekreativnih aktivnosti u vrtićima na nivou čitave Srbije i badminton je jedan od sportova koji se preporučuje. Međutim, s obzirom da većina vrtića u zemlji nema uslove za bavljenje ovim sportom, a tu pre svega mislim na salu, niko do sada nije počeo da koristi sve prednosti ovog sporta kada je u pitanju razvoj motorike kod mališana. Mi smo, s druge strane, uspeli da realizujemo čitavu stvar jer vrtić funkcioniše uz Osnovnu školu “Branko Radičević” koja ima salu, a mi možemo da je koristimo, kaže na početku Gordana Dimitrijević, piše u saopštenju za medije.

Inicijalnu ideju da bi upravo badminton mogla da uvrsti u program sportsko-rekreativnih aktivnosti u svom vrtiću Dimitrijevićeva je dobila na treninzima ovog sporta u okviru školske sekcije OŠ “Branko Radičević”.

– Osnovni cilj jeste da decu zaintrigiramo za sport i da od malih nogu radimo na razvoju njihovih motoričkih sposobnosti. Smatram da je badminton odličan izbor sa svim njegovim vežbama koje su, naravno, prilagođene njihovom uzrastu”, istakla je Dimitrijevićeva koja je u tu svrhu objavila i priručnik

“Razvoj motorike dece predškolskog uzrasta kroz badminton”, namenjen roditeljima i vaspitačima.

Gordana Dimitrijević zaključuje da se efekti njene akcije već osećaju budući da su se mnoga deca iz vrtića već priključila školskoj sekciji u želji da o badmintonu saznaju nešto više, ističe se u saopštenju.

 

x

Takođe pogledajte

„Hand made quartet“ – izložba unikatnih radova četiri autorke

Datum: Sreda, 18 Septembar 2019 Vreme: 19:00 Mesto: Dom vojske U sredu 18. septembra u ...

Facebook