Tradicionalna vršačka vinarska manifestacija “Vinofest” završena je (FOTO)

Tradicionalna vršačka vinarska manifestacija “Vinofest” završena je u hotelu “Srbija”.

Ovogodišnji, 13. Međunarodni festival vina “Vinofest” okupio oko 50 izlagača iz zemlje i inostranstva.

Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović, obišla je štandove i tom prilikom razgovarala sa predstavnicima vinarija koje učestvuju u izložbenom ali i u takmičarskom delu Festivala.

– Iz razgovora sa proizvođačima vina saznala sam da je vinarima u Srbiji najteži deo osvajanje domaćeg tržišta, kao i da se sve više mladih ljudi uključuje u vinarstvo i vinogradarstvo. Raduje me što je iz godine u godinu sve više izlagača na Vinofestu u našem gradu, kao i to što svake godine imamo priliku da probamo neka nova vina. Svim učesnicima ovogodišnje manifestacije želim mnogo uspeha u takmičarskom delu Festivala, i naravno dobar i kvalitetan ovogodišnji rod grožđa, rekla je gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović.

Manifestacijom “Vinofest” Vršac promoviše višedecenijsku tradiciju vina, vinogradarstva i da ona iz godine u godinu na najbolji način predstavlja tradiciju i kulturu Vršca, a broj izlagača i posetilaca koji je svake godine sve veći opravdava ulaganje u ovu manifestaciju.

Prisutne goste, učesnike i posetioce Vinofesta pozdravila je direktorka TOV Julkica Mitrašinović, a ovogodišnji Vinofest otvorio je predsednik SO Vršac Nenad Baroš.

Pored najčuvenije vinarske i vinogradarske manifestacije u Srbiji “Dani berbe grožđa”, sa tradicijom dužom od pola veka, “Vinofest” je druga po veličini manifestacija koja slavi vinogradarsku i vinsku tradiciju Vršca.

Ljubitelji vina tokom ove manifestacije mogu da, uz zvuke vojvođanske tamburice, degustiraju najkvalitetnija vina i uživaju u gastronomskom specijalitetima domaće kuhinje.

x

Takođe pogledajte

POZIV ZA 34. JESENJI USPON NA GUDURIČKI VRH

Već 34 godine naše društvo organizuje tradicionalnu akciju uspon na najviši vrh Vojvodine, Gudurički vrh, ...

Facebook