U Vršcu počelo sa radom parkiralište sa automatizovanim načinom naplate (VIDEO)

Novi način parkiranja na parkingu kod hotela „Srbija“ znači modernizovanje i osavremenjivanja načina naplate parkinga u našem gradu. Možete pogledati i pročitati uputstvo kako se koristi.

 

yatvoren parking vs 2018 centar vs 27218

 

Naplata usluge korišćenja posebnog parkirališta ( zatvoreno parkiralište ) vrši se na automatizovani način.

To znači da korisnici parkirališta uslugu plaćaju na naplatnoj stanici odnosno parkomatu koji se nalazi na samom parkiralištu.

Naknada se plaća po započetom satu korišćenja parkinga i iznosi 40 dinara (sa pdv-om) za jedan sat odnosno noćna parking karta koja važi od 00:00 do 06:00 iznosi 100 dinara (sa pdv-om).

Na parkiralište se ulazi iz Sterijine ulice a izlazi na ulicu Vuka Karadžića.

Na ulazu je postavljen semafor koji obaveštava korisnike da li ima slobodnih parking mesta. Ukoliko je na semaforu istaknuta zelena strelica znači da na parkiralištu ima slobodnih parking mesta odnosno ukoliko je na semaforu istaknuti crveni signal-iks znači da na parkiralištu nema slobodnih parking mesta i korisniku neće biti omogućen ulazak.

Korisnik je u obavezi da na ulazu pritiskom na taster preuzme parking tiket na osnovu koga će po završetku parkiranja izvršiti plaćanje na naplatnoj stanici po uputstvima koje daje parkomat. Nakon plaćanja, korisnik dobija priznanicu koju prislanja na bar kod čitač koji se nalazi na izlazu odnosno na izlaznom ormanu. Ukoliko je parking tiket uredno izmiren, izlazna rampa se podiže i omogućava korisniku da napusti parkiralište. Izlazna rampa poseduje senzore što znači da vozači mogu sačekati bezbedno uključenje u saobraćaj u ulicu Vuka Karadžića bez straha da će se rampa spustiti na vozilo.

Nakon plaćanja parking tiketa, korisniku preostaje 10 minuta da napusti parkiralište. Ukoliko korisnik u pomenutom vremenskom periodu ne napusti parkiralište, isti je u obavezi da plati i naredni započeti sat parkiranja.

Takođe, ukoliko korisnik izgubi parking tiket koji je preuzeo na ulazu, obračun naplate se vrši od 00:00 časova a tiket korisnik može preuzeti na parkomatu i to pod stavkom „izgubljen tiket“.

JKP Drugi oktobar, EJ Parking servis, kao upravljač ovog parkirališta apeluje na vozače da parkiralište koriste u skladu sa horizontalnom signalizacijom, parkiranjem isključivo na jedno parking mesto odnosno da vozila ne parkiraju na površinama predviđenim za kretanje vozila.

x

Takođe pogledajte

OFK Vršac igrao na svom terenu sa Bečejom

Fudbalska prvenstvena utakmica, 10 kola, Srpske lige Vovodina, između Vršca i Bečeja, posle veoma lepe ...

Facebook