Poginula dva najbolja druga, momci ostali bez benzina: Pretužan epilog lančanog sudara (FOTO)

Bili su najbolji prijatelji odmalena. Igrali su fudbal, družili se, delili dobro i zlo. Ovo je nezapamćena tragedija – kroz suze je rekla jedna rođaka nastradalog Vukašina Jeličića.

Dvojica najboljih prijatelja, Vukašin Jeličić (23) i Goran Petrović (23) iz Plandišta, stradala su u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedelju oko četiri sata ujutru na putu između Plandišta i obližnjeg sela Margita. U lančanom sudaru, u kom su učestvovala tri automobila, još četiri mlade osobe su zadobile teške i lakše telesne povrede, ali nisu životno ugrožene.

Do velike tragedije došlo je posle noćnog provoda, pišu Novosti. Svi akteri su kobne večeri zajedno bili u jednom kafiću u obližnjoj Margiti. Oko pola četiri izjutra, Jeličić i Petrović su sa drugaricama Sanjom D. i Ivanom M. “jugom” krenuli nazad u Plandište. Kada su došli do samog ulaza u ovo mesto, nestalo im je benzina.

– Kako su vozili, tako su i ostali nasred puta. Pozvali su jednog drugara da dođe da im donese gorivo. Dok su ga čekali, iz Margite je naišao još jedan prijatelj u “mercedesu”. Parkirao je vozilo ispred njih i pokušao da ih šlepa – tihim glasom nam prepričava Goran Beronja, prijatelj porodice Petrović, koja nije želela da daje izjave ovim povodom.

JEZIVI DETALJI NESREĆE

Beronja zatim otkriva jezive detalje ove nesreće, koja je brojne Plandištance zavila u crno.

– U trenutku kada je Vukašin iz gepeka vadio kanister za benzin, iz pravca Margite je u punoj brzini naleteo “reno” i pokosio ga. Presekao mu je obe noge, a telo bacio na put – sa jezom kaže naš sagovornik.

Od siline udarca, “jugo”, u kom su tada sedeli nastradali Petrović i obe devojke, zakucao se u “mercedes”, koji je stajao ispred njih.

– Auto je bio bukvalno zgužvan. Goran je sedeo na zadnjem sedištu i, nažalost, preminuo na licu mesta – dodaje Beronja.

Smrskan-automobil-830x0

POVREĐENE I DEVOJKE KOJE SU BILE SA DRUGARIMA

Ivana M. je prošla sa lakšim telesnim povredama, dok je Sanji D. operisana ključna kost i izvađena slezina. Otvoreni prelom zadobio je i vozač “mercedesa” Slobodan S. (33), koji je u trenutku nesreće bio van svog automobila.

– Sanja je došla na vikend iz Beograda, gde je završila školu i tek se zaposlila u nekoj apoteci. Htela je malo da se opusti sa društvom, ali eto kakva je sudbina snađe. Teška je ovo nesreća za celo mesto – kaže komšinica Sanjine bake.

Kako se nezvanično saznaje, “renoom” je upravljao Marko A. (26), koji je, takođe, te večeri bio u kafiću u Margiti. On je prošao sa lakšim telesnim povredama.

ALKOHOL I NEOSVETLJENA VOZILA

– Svi akteri su bili pod dejstvom alkohola, ali je do lančanog sudara došlo zato što su zaustavljena vozila bila neosvetljena – kaže nam izvor blizak istrazi. – Na tom delu puta je, inače, čistina, nema krivina i zato nesavesni vozači tu često razvijaju velike brzine.

U domovima Jeličić i Petrović rodbina i prijatelji okupljali su se od ranih jutarnjih sati. Neutešnim roditeljima izjavljivali su saučešće, ali niko od njih nije želeo da deli svoju tugu sa nama.

– Bili su najbolji prijatelji odmalena. Igrali su fudbal, družili se, delili dobro i zlo. Ovo je nezapamćena tragedija – jedino je što je kroz suze rekla jedna rođaka nastradalog Vukašina.

Izvor Telegraf.rs /Novosti

x

Takođe pogledajte

OFK Vršac igrao na svom terenu sa Bečejom

Fudbalska prvenstvena utakmica, 10 kola, Srpske lige Vovodina, između Vršca i Bečeja, posle veoma lepe ...

Facebook