Treće kolo prvenstva grada Vršca i šah kluba „Bora Kostić“ Vršac završeno – nove zanimljive borbe, prva pobeda omladinca Milić Ilije

U trećem kolu ovogodišnjeg prvenstva Grada Vršca i šahovskog kluba „Bora Kostić“ Vršac postignuti su sledeći rezultati;

  1. mk Vojna Pau – mk Popov Zoran                        1 : 0
  2. mk Rankov Pera – mk Grujić Slavoljub           0,5:0,5
  3. mk Mitrovanov Đorđe – mk Uzelac Čeda        0,5:0,5
  4. mk Milić Ilija – mk Zorić Savo                             1 : 0
  5. mk Petrović Laza- mk Jovanović Slavko          0,5:0,5

Obe pobede su postignute posle ozbiljnih grešaka poraženih što ne umanjuje uspeh pobednika.  mk Popov Zoran, najstariji učesnik je nakon uspešno odigranog nepravilnog i neobičnog otvaranja crnim figurama postigao prednost ali je izgrešio u prelasku u rasplet i ostao sa čak dva pešaka manje što je kasnije mk Vojni Pau bilo dovoljno da zabeleži svoju prvu pobedu na turniru. On je tako odmah posle poraza u drugom kolu postigao pobedu i vratio se u turnir sa velikim ambicijama.

Tri partije su završene remijima gde su mk Rankov i mk Grujić remizirali gotovo bez igre a nasuprot njima remiji u partiji mk Petrović Laze i mk Jovanović Slavka kao i u partiji  mk Mitrovanov Đorđe – mk Uzelac Čeda ostvarni su posle velike borbe i velikog broja poteza ali čvrsta odbrana crnih nije dozvoljavala igru na pobedu belih čija je prednost iz otvaranja bila minimalna. Tako je mk Petrović Laza otpočeo turnir remijem posle svojih odloženih partija zbog bolesti.  On će svoju prvu zaostalu partiju sa mk Milić Ilijom odigrati u ponedeljak 05.02.2018.

Mladi mk Milić Ilija je protiv do danas vodećeg mk Zorić Save postigao svoju prvu pobedu i izbio na deobu prvog mesta na tabeli. Igrana je holandska odbrana i Zorić je u određenom trenutku načinio ozbiljnu grešku i poraz se nije mogao izbeći. To je sjajan start za mladog mk Milića Iliju, izvanrednog omladinca šah kluba „Bora Kostić“ Vršac a mk Zorić će imati dovoljno vremena da popravi štetu koju je ovom greškom sebi napravio jer je turnir izuzetno dug, čak 18 kola je na programu, što znači još 15 kola treba tek da se odigra nakon ovog trećeg kola.

Posle trećeg kola na tabeli je stanje sledeće (broj u zagradi je broj zaostalih partija odnosno partija manje u odnosu na ostale učesnike u ovom trenutku):

1-2.  mk Grujić Slavoljub , mk Milić Ilija                                                      1,5  (1)

3-7.  mk Mitrovanov Đorđe, mk Zorić Savo,                                                 1,5                                        mk Rankov Pera, mk Vojna Pau i mk Jovanović Slavko

8-9.      mk Popov Zoran, mk Uzelac Čeda                                                       1

10.       mk Petrović Laza                                                                                0,5  (2)

 

Evo i nekoliko fotografija sa trećeg kola:

20180203_181841
mk Vojna Pau (levo od posmatrača) igra protiv mk Popov Zorana (desno od posmatrača). Prva pobeda Vojne i poraz Popova koji je stekao lepu poziciju a zatim je sa nekoliko slabih poteza upropastio.
20180203_181853
mk Mitrovanov Đorđe (levo od posmatrača) uzalud je tražio način da slomi otpor danas izuzetno čvstog mk Uzelac Čede (desno u odnosu na posmatrača).
20180203_181919
Kao i mk Mitrovanov, i mk Petrović Laza (levo od posmatrača) je bezuspešno pokušavao da slomi otpor danas vrlo čvrstog mk Jovanović Slavka (desno od posmatrača).
20180203_181947
Pogled na salu za igru, na slici su i polaznici šahovske škole šah kluba Bora Kostić, braća Marko i Aleksandar Dragojević koji su danas posmatrali borbe svojih seniora.
20180203_182333
mk Milić Ilija (levo u odnosu na posmatrača) i njegov današnji puno iskusniji protivnik mk Zorić Savo
x

Takođe pogledajte

Počinje velika akcija sadnje drveća u Vršcu

Grad Vršac počinje veliku akciju sadnje drveća “Posadi drvo, negujmo ga zajedno”. Ukoliko želite da ...

Facebook