Profesorke Jadranka Ćulum i Olivera Mihajlovski dobitnice nagrade “Nikola Brašovan”

Profesorke Jadranka Ćulum i Olivera Mihajlovski dobitnice su godišnje prosvetne nagrade “Nikola Brašovan”.

Priznanja im je na Svetosavskoj akademiji u Centru Milenijum, na kojoj je ove godine domaćin bila Osnovna škola “Olga Petrov Radišić” uručila zamenica predsednika Skupštine Grada Vršca Andrijana Maksimović.

Brojne goste na Svetostavskoj akademiji uz čestiteke povodom školske slave Svetog Save, pozdravili su direktor OŠ “Olga Petrov Radišić” Jonel Buga, Njegovo preosveštenstvo vladika banatski Nikanor i gradonačelnica Dragana Mitrović.

Gradonačelnica Mitrović istakla je da je obaveza svih nas da decu i mlade ljude učimo dobrim delima, poštenju, ljubavi, brižnosti i svemu onome čemu je svoj narod nekada, ali i danas učio Sveti Sava.

Godišnja nagrada “Nikola Brašovan” predstavlja poseban vid društvenog priznanja najboljim prosvetnim radnicima naše opštine, koji su postigli značajna ostvarenja u vaspitno-obrazovnom radu u oblastima nastavnog gradiva, slobodnih aktivnosti i profesionalne orijentacije učenika, stručnog usavršavanja saradnika, saradnje sa roditeljima, kulturne i javne delatnosti.

Jadranka Ćulum, profesorka je srpskog jezika u Osnovnoj školi “Mladost”. Tokom svoje bogate i uspešne profesorske karijere izgradila je izuzetan odnos sa svojim učenicima., koji na brojnim takmičenjima ostvaruju odlične rezultate. Jadranka Ćulum se takođe ističe svojim književnim stvaralaštvom. Neumorno piše i za decu i za odrasle, id sada je objavila devet zbirki pesama. Uspešno predvodi recitatorsku i literarnu sekciju, a uz brojne nagrade njenih učenika, profesorka se može pohvaliti i činjenicom da su uz njeno mentorstvo dve učenice i same izdale svoje prve zbirke pesama. Pokrenula je i Festival dečje poezije “Dete pesniku” koji je podržali resorno ministarstvo. Saradnica je časopisa “Vitez” i urednica školskog časopisa “Vrteška”. Takođe učesnica jebrojnih festivala među kojima je i festival “Vitezovo proleće”. Dobitnica je brojnih nagrada i priznanja, i članica Udruženja književnika Srbije, Udruženja književnika Republike Srpske, Vršačkog književnog kluba, Udruženja književnika u otadžbini u rasejanju i vršačkog hora “Raspevani profesori”.

Olivera Mihajlovski, profesorka je ekonomske grupe predmeta u Hemijsko- medicinskoj školi. Tokom svoje bogate i uspešne profesorske karijere izgradila je izuzetan odnos sa svojim učenicima, koji na brojnim takmičenjima ostvaruju odlične rezultate. Njeni radovi (konkurs Kreativna škola) uvršteni su u bazu znanja koji koriste nastavnici širom Srbije. Autorka je brojnih projekata među kojima su projekat za Akademijuškola Centralen Evrope, Zelena učionica i autorka je dva ciklusa međunarodnog kviza “Znanjem do znanja”. Olivera Mihajlovski je koordinatorka Učeničkog parlamenta sa kojim je osnovala i HMŠ teatar. Njeni đaci su učesnici brojnih takmičenja i pobednici Poslovnog izazova 2016 u kome su učestvovali i na regionalnom i na nacionalnom nivou, osvojivši Prvu nagradu za najbolji timski rad u finalnom takmičenji Poslovni izazov Jugoistočne Evrope. Takođe profesorka Olivera Mihajlovski sa učenicima osniva učeničke kompanije sa kojima učestvuje na takmičenjima u zemlji i inostranstvu beležeći odlične rezultate. Članica je tima za zaštitu od nasilja, a do 2008. godine do danas je mentor učenicima romske nacionalnosti.

Izvor Juzni Banat

 

x

Takođe pogledajte

OFK Vršac gostovao u Pančevu

Fudbalska prvenstvena utakmica, 9 kolo Srpske lige Vojvodine,  Vršac je gostovao u Pančevu, poražen je ...

Facebook