Druga partija meča za prvaka Radakove male završena remijem – Petrović sačuvao prednost iz prvog kola, rezultat 1,5:0,5 za mk Petrovića

U uzbudljivoj drugoj partiji u kojoj je mk Petrović vodio bele figure viđena je čvrsta i obostrano oprezna igra sa dosta uloženog truda oba igrača ali kada je časovnik pokazivao da je svakom od igrača preostalo do završetka partije manje od tri minuta saglasili su se na remi. Remi je ponudio mk Mitrovanov, ostavljajući za neku od sledećih partija da pokuša da izjednači a mk Petrović je prihvatio zadovoljan svojim vođstvom stečenim u prvoj partiji.

Igrana je jedna ređa varijanta damine indijske odbrane u kojoj je beli vladao prostorom ali nakon solobađajućeg poteza crnog c6 igra se izjednačila čak je crni stekao gotovo neosetnu prednost koja se sastojala u prednosti njegovog lovca koji je imao dejstvo po dugim dijagonalama b7-g2 i b5-f1. Ipak beli pri preciznoj igri ne bi trebao da izgubi i mk Petrović je igrao dobro i dovoljno aktivno za remi koji mu zadržava prednost u meču posle prve dve partije.

Treća partija se igra nakon jednodnevne pauze i na programu je u petak 12.01.2018. godine kada će mk Mitrovanov da pokuša da izjednači rezultat belim figurama a mk Petrović će crnima pokušati da svoju prednost održi a ako se ukaže prilika i uveća. Očekujemo zanimljivu partiju.

x

Takođe pogledajte

Počinje velika akcija sadnje drveća u Vršcu

Grad Vršac počinje veliku akciju sadnje drveća “Posadi drvo, negujmo ga zajedno”. Ukoliko želite da ...

Facebook