NOVU 2018. U VRŠCU DOČEKUJE OKO 300 STRANIH TURISTA: Najviše suseda Rumuna, a ove godine i 150 bugarskih državljana

Susedi Rumuni, njih blizu 200 zakupili su ceo restoran -Stari mlin- u Vršcu, gde će sa sunarodnicima iz vršačkih sela u kojima žive pretežno pripadnici rumunske nacionalne manjine, dočekati novu godinu.

Na novogodišnjem slavlju u ovom vršačkom ugostiteljskom objektu sviraće rumunska muzika, dok će se na meniju naći srpski specijaliteti – Spremićemo srpski roštilj, domaću pršutu i sir, kao i prepoznatljiva vršačka vina i rakiju, koju gosti iz Rumunije najviše vole. Naručili su nam i torte – kaže Dejan Čebzan, rukovodilac sektora ugostiteljstva JKP Drugi oktobar, u okviru kog -Stari mlin- posluje. Osim u restoranu -Stari mlin- susedi Rumuni provodiće se i u drugim vršačkim restoranima, kafićima i hotelima, a i ove godine veliki broj njih rezervisao je mesto u motelu Vetrenjača, koji godinama unazad za novu godinu ugosti veliki broj Rumuna. Za razliku od Starog mlina, gde će se svirati rumunska muzika, goste u Vetrenjači i drugim ugostiteljskim objektima zabavljaće bendovi koji sviraju srpsku muziku.

Rumuni, koji su u Vršcu rezervisali mesto za najluđu noć kažu da je razlog za to dobar a jeftiniji provod, ukusna hrana, ljubazni domaćini a i dobro pređašnje iskustvo, jer Rumuni tradicionalno najluđu noć vole da provedu u Vršcu-Provod u Srbiji je najbolji. Svi ljudi su veseli, kao da nemate nikakvih briga, što i nas dodatno opušta. Volimo tu vašu ležernost, koja se kod nas u Temišvaru ne može osetiti. Ovde je sve bolje i lepše, a, uz to, i gotovo dvostruko jeftinije nego u Rumuniji – obrazlaže Daniel Valjan (29) iz Temišvara zašto već treću godinu zaredom dolazi u Vršac za doček.

Osim Rumuna, najluđu noć u Vršcu čeka i grupa od 150 bugarskih turista, koji su aranžmane u hotelu Srbija uplatili još u septembru. Pored Vrščana i Bugara, u hotelu Srbija novu godinu čeka i 30 Rumuna- Bugari su počeli da dolaze u naš grad pošto smo na sajmu turizma u Sofiji uspostavili saradnju sa tamošnjim agencijama – objašnjava Julkica Mitrašinović, direktor TO Vršac.

Strani turisti ovde ostaju nekoliko dana, obilazeći znamenitosti grada i okolnih mesta.

Izvor Južni Banat

x

Takođe pogledajte

Novi direktor Drugog Oktobra Vršac, Jovan Knežević

Diplomirani pravnik Jovan Knežević, aktuelni načelnik uprave Grada Vršca uskoro bi mogao biti imenovan za ...

Facebook