U Vršcu nema dočeka Nove godine – umesto toga, pokloni za svu decu

Grad Vršac će ove godine novac iz budžeta namenjen proslavi i dočeku Nove godine na Gradskom trgu, preusmeriti na najmlađe sugrađane.

Vršac će ove godine umesto koncerta na trgu imati mnogo bolji način da potroši novac. Tradicionalni Novogodišnji karavan za najmlađe ove godine, osim dece iz vršačkih sela, obadovaće i sve gradske mališane, do sedam godina starosti, oduka je Lokalne samouprave.

Ovom odlukom nisu izuzeta ni starija deca, jer će za sve njih u centru grada biti postavljeno klizalište.

– Odlučili smo da novac koji smo do sada trošlii na program proslave dočeka obe Nove Godine, muzički program i vatromet, ovde godine potrošimo na poklone namenjene deci. Paketići koje  ćemo obezbediti za mališane biće edukativni. Reč je o igračkama koje će biti odabrane prema uzrastima. Verujemo da će svi roditelji na vreme prijaviti svoju decu putem obrazaca koji su dostupni u holu Gradske kuće, vrtićima i u seoskim mesnim zajednicama.Takođe, Grad se ove godine potrudio da ispuni želju nešto starijih mališana i njihovih roditelja, tako da ćemo na njihovu, ali i na našu radost ponovo u centru grada imati klizalište koje će biti postavljeno u periodu od 20. decembra do kraja januara naredne godine, rekla je gradonačelnica Dragana Mitrović.

Dodela paketića za mališane u selima biće organizovana kao i do sada – dolaskom Novogodišnjeg karavana u svako vršačko selo, dok će mališanima u gradu paketići biti uručeni u Centru Milenijum.

 

 

x

Takođe pogledajte

Novi direktor Drugog Oktobra Vršac, Jovan Knežević

Diplomirani pravnik Jovan Knežević, aktuelni načelnik uprave Grada Vršca uskoro bi mogao biti imenovan za ...

Facebook