NOVA MEHANIZACIJA I OPREMA ZIMSKE SLUŽBE GARANTUJE PROHODNOST SVIH PUTEVA U VRŠCU (VIDEO)

Као i svake godine pred početak zime u krugu JKP “Drugi oktobar”, održana je zimska smotra – kompletan pregled vozila zimske službe, kako bi se ustanovilo da li su vozila i ostala mehanizacija ispravni.

U toku zime Zimska služba JКP Drugi oktobar održava puteve ne samo u gradu, već i u okolnim naseljenim mestima.

Ove godine, odlučili smo da poboljšamo rad Zimske službe, te smo nabavili nova vozila, opremu i alat i sa ponosom ističemo da smo za snežne padavine spremniji nego ikad – kažu u JКP Drugi oktobar.

Osim 400 tona soli za posipanje, prvi put smo nabavili i emulziju protiv stvaranja poledice, koja ne oštećuje podlogu a reaguje na mnogo nižim temperaturama nego so.

Smatramo da će Vršac zato biti jedan od gradova koji neće imati problema i borbe sa snegom.
Iako postoje prioriteti čišćenja po ulicama, trudićemo se da čistimo podjednako, osim u slučaju većih količina padavina, kada ćemo se držati prioriteta. Prvenstveno su to prilazi javnim ustanovama i objektima, kao i glavne saobraćajnice.

Trotoare, pešačke i biciklističke staze, za vreme trajanja snežnih padavina, čistićemo ručno.
Za vreme trajanja zimskih uslova, sva vozila su obavezna da imaju zimsku opremu. Apelujemo na vozače da se ne parkiraju na mestima koja nisu predviđena za parking, jer na taj način mogu ometati rad vozila zimske službe.

Naš cilj je da ovaj nimalo lak zadatak obavimo što kvalitetnije, kako bi se nesmetano i bezbedno odvijao saobraćaj, kao i funkcionisanje javnih institucija u zimskim uslovima.

Izvor Južni Banat

x

Takođe pogledajte

Prvenstvo Srbije za mlađe pionire

U Kruševcu je ovog vikenda organizovano Prvenstvo Srbije za mlađe pionire(U14), gde su nastupili takmičari ...

Facebook