Konjak od kupina, to ni svet još nije pio a proizvodiće se u Srbiji

Osim francuskog konjaka, konkurencija u najavi je konjak od kupina. To je potpuno nova vrsta pića razvijena od vinskog destilata kupina čiji zasad godinama se gaji u selu Kupinik u blizini Plandište. Sledeći korak je da se konjak od domaćih kupina izvanrednog ukusa po prvi put nađe na tržištu.

Ovo je suština projekta vinski destilat (“konjak”) od kupina koji je uvršten među top 40 preduzetničkih inovacija na konkursu Generator Sosijete ženeral banke.

Koju potrebu ova inovacija rešava?

– Pravi smisao konjaka od kupina nalazi se u uživanju. Svojim karakterističnim ukusom i mirisom treba da podstakne pravi hedonistički doživljaj. Najčešće se konzumira u društvu prijatelja, kada treba da se proslave bitni događaji ili kao savršen pratilac hrane. Na našem tržištu su uglavnom prisutni francuski konjaci, dok konjaka domaće proizvodnje gotovo da nema. Ali sve to su vinski destilati koji se dobijeni destilacijom vina od grožđa. Nema konjaka koji su dobijeni destilacijom voćnih vina. Pošto se bavim proizvodnjom kupina i kupinovog vina, želja mi je bila da napravim proizvod sa drugačijim karakteristikama u odnosu na postojeću ponudu – kaže Dušan Tatalović koji čini tim-preduzetnik Podrum kupinovog vina “Tatalović”.

U preduzetničkim vodama još od 13. godine

U preduzetničkim vodama još od 13. godine 

Dušan Tatalović, ima 26 godina. Rođen je u Vršcu. Završio sam Ekonomski fakultet u Subotici.

– U preduzetničke vode uplovio sam već sa 13 godina, kada sam kupine iz svog zasada prodavao na lokalnoj pijaci. Sa 15 godina sam napravio svoje prvo vino. Zvanično sam preduzetnik od svoje 18. godine, kada sam osnovao “Podrum kupinovog vina” i SZR “Tatalović”. To mi je tokom srednje škole i studija bio hobi, koji sam nakon završenih studija 2014. godine, rešio da podignem na viši nivo. Od tada konstantno širim zasade i proizvodnju vina, koji se nalaze u selu Kupinik, u blizini Plandišta – priča Dušan.

Ovo je samo jedna od 40 inovacija odabranih na konkursu Sosijete ženeral banke Generator. Podržite inovacije u preduzetništvu i glasajte za jednog od 40 polufinalista konkursa na sajtu www.generator.rs

Izvor Blic.rs

 

x

Takođe pogledajte

Prvenstvo Srbije za mlađe pionire

U Kruševcu je ovog vikenda organizovano Prvenstvo Srbije za mlađe pionire(U14), gde su nastupili takmičari ...

Facebook