Boban Bogosavljević osvojio prvo mesto na velemajstorskom turniru „3. Memorijal Selimira Manojlovića“ u Valjevu

Sigurnom i preduzimljivom igrom vršački velemajstor Boban Bogosavljević osvojio je prvo mesto na “ 3. Memorijalu Selimira Manojlovića“  u Valjevu.

Turnir je bio jako borben i uzbudljiv što se vidi po velikom broju odlučenih partija.  Koliko su igrači bili dobro pripremljeni, jaki i izjednačeni bez obzira na titulu koju trenutno imaju, najbolje prikazuje plasman ostalih velemajstora koji na ovom turniru nisu ni izdaleka tako dobro prošli kao Boban – velemajstor Dragan Kosić je zauzeo peto a velemajstor Mihajlo Stojanović tek osmo mesto. Treba imati u vidu da se radi o veoma jakim velemajstorima  – Dragan Kosić je dugogodišnji reprezentativac Crne Gore a Mihajlo Stojanović je godinama unazad imao jedan od deset najviših rejtinga u Srbiji.

Uz velemjstora Bogosavljevića najbolju i najkvalitetniju igru prikazao je internacionalni majstor Mihajlo Radovanović koji je na kraju sakupio  isti broj poena kao i pobednik Bogosavljević i našao se sa njim  na deobi mesta po broju osvojenih poena ali je imao lošije dopunske kriterijume predviđene takmičarskim pravilnikom turnira tako da je konačni pobednik velemajstor Boban Bogosavljević.

Čestitamo Bobanu na ostvarenom još jednom sjajnom rezultatu.

MEM_SM_3_2017

 

x

Takođe pogledajte

Počinje velika akcija sadnje drveća u Vršcu

Grad Vršac počinje veliku akciju sadnje drveća “Posadi drvo, negujmo ga zajedno”. Ukoliko želite da ...

Facebook