Plesni performans “Pokušaj ustanka iz fotelje”

Poštovani plesači i ljubitelji igre, dobrodošli ste 25. novembra 2017. godine u 20h u naše i vaše Narodno pozorište “Sterija”, da pogledate plesni performans “Pokušaj ustanka iz fotelje”.

Autor je Dušan Murić, a izvođači su: Ana Ignjatović Zagorac, Jelena Bulatović, Tamara Pjević, Stefan Veselinović i Dušan Murić. Asistent realizacije: Ivana Koraksić. Produkcija Festivala koreografskih minijatura.

Vidimo se u pozorištu!

FESTIVAL KOREOGRAFSKIH MINIJATURA PO PRVI PUT U VRŠCU 25. NOVEMBRA
Predstava “Pokušaj ustanka iz fotelje” autora Dušana Murića, dobitnika nagrade Ohrabrenje na Festivalu koreografskih minijatura biće predstavljena publici u Narodnom pozorištu “Sterija” u Vršcu.

FKM kroz platformu podrške domaćem koreografskom stvaralaštvu realizuje premijerno plesno ostvarenje koje prikazuje beogradskoj publici u junu mesecu kao glavni program festivala, a kroz svoj program FKM NA SCENAMA SRBIJE predstavlja naše umetnike i ljubiteljima igre u drugim gradovima.

————————————

POKUŠAJ USTANKA IZ FOTELjE

autor: Dušan Murić
izvođači: Ana Ignjatović Zagorac, Jelena Bulatović, Tamara Pjević, Stefan Veselinović, Dušan Murić
asistent realizacije: Ivana Koraksić
Produkcija Festivala koreografskih minijatura

Zarad ‘preživljavanja’ (a to je rastegljiv pojam) umetnici pristaju da budu deo raznih reklama, promocija, događaja, koji uglavnom služe ojačavanju i perpetuiranju kapitalističke mašine i odnosa, da bi se zatim vratili svojoj umetnosti, gde promovišu visoke humanističke ideale. Posebno su interesantne ‘tezge’ koje upravo koriste te humanističke, građanske i druge, ideale kao banalnu oblandu za ‘uvijanje’ svojih proizvoda i usluga (na primer banke). Kako, i da li, umetnik može da sačuva svoj integritet? Šta ostaje od njegove umetnosti, jednom kada je taknuta banalizacijom? Pirueta na kori od banane.

O autoru
Rođen 1971. u Ćupriji. Bavi se performativnim delatnostima od 1997. kao autor i izvođač. Sarađuje sa mnogobrojnim domaćim koreografima i rediteljima. Član je Udruženja baletskih umetnika Srbije i jedan od osnivača Stanice-servisa za savremeni ples. Dobitnik druge nagrade stručnog žirija, nagrade kritike i nagrade Ohrabrenje na FKM-u 2016. godine.

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

Vršac, Promocija knjige dr Boris Stojkovski „Car Jovan Nenad“

Datum: Utorak, 28 Januar 2020 Vreme: 18:00 Mesto: Salon Gradske biblioteke 28. januara 2020. godine, ...

Facebook