IZVEŠTAJ ODBORA ZA PODIZANjE SPOMENIKA

Na tribini “Spomenik Karađorđu, putokaz našoj deci!” održanoj u sredu 15. novembra u Duhovnom centru “Sveti Teodor Vršački”, članovi Odbora za podizanje spomenika Voždu Karađorđu u porti Saborne crkve u Vršcu, predsednik Zoran Vučetić i sekretar Srđan Nikić, obavestili su prisutne o dosadašnjem radu Odbora.

Ovu inicijativu pokrenuli smo povodom velikog jubileja – 200 godina od Karađorđevog boravka u Vršcu i njegove smrti. Želeli smo da spomenik bude svečano otkriven i osvećen na Ivanjdan, jer je toga dana Karađorđe, u našoj Sabornoj crkvi, poslednji put u životu bio na Svetoj Liturgiji.

Našu inicijativu podržao je veliki broj sugrađana, pravnih i fizičkih lica, ali zbog svima nama dobro poznate ekonomske situacije do sada nismo uspeli da obezbedimo dovoljna finansijska sredstva.

Najvažnije je da smo odlučili da u svemu ovom istrajemo, bez obzira na to koliko će vremena trebati da realizujemo ovu ideju do kraja. Do sada je prikupljeno oko 4.500 evra, a imamo potpisane ugovore sa donatorima u vrednosti od oko 8.500 evra. Akcija se nastavlja, pa molimo sve one koji se do sada nisu uključili da nas podrže.

Za više informacija posetite Fejsbuk stranicu “Karađorđe u Vršcu”.

 

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

Vršac, Promocija knjige dr Boris Stojkovski „Car Jovan Nenad“

Datum: Utorak, 28 Januar 2020 Vreme: 18:00 Mesto: Salon Gradske biblioteke 28. januara 2020. godine, ...

Facebook