Plesna predstava “Pokušaj ustanka iz fotelje”

Publika će ovog novembra imati prilike da pogleda plesnu predstavu Dušana Murića koji je prošle godine osvojio čak tri nagrade među kojima i nagradu “Ohrabrenje” za minijaturu “Privatno kretanje”.

AUTOR: Dušan Murić.
IZVOĐAČI: Ana Ignjatović Zagorac, Jelena Bulatović, Tamara Pjević, Stefan Veselinović, Dušan Murić.
ASISTENT REALIZACIJE: Ivana Koraksić
Produkcija Festivala koreografskih minijatura

Zarad preživljavanja (a to je rastegljiv pojam) umetnici pristaju da budu deo raznih reklama, promocija, događaja, koji uglavnom služe ojačavanju i perpetuiranju kapitalističke mašine i odnosa, da bi se zatim vratili svojoj umetnosti, gde promovišu visoke humanističke ideale. Posebno su interesantne “tezge” koje upravo koriste te humanističke, građanske i druge, ideale kao banalnu oblandu za “uvijanje” svojih proizvoda i usluga (na primer banke). Kako, i da li, umetnik može da sačuva svoj integritet? Šta ostaje od njegove umetnosti, jednom kada je taknute banalizacijom? Pirueta na kori od banane.

O AUTORU:
Rođen 1971. u Ćupriji. Bavi se performativnim delatnostima od 1997. kao autor i izvođač. Sarađuje sa mnogobrojnim domaćim koreografima i rediteljima. Član je Udruženja baletskih umetnika Srbije i jedan od osnivača Stanice – servisa za savremeni ples. Dobitnik druge nagrade stručnog žirija, nagrade kritike i nagrade “Ohrabrenje” na Festivalu koreografskih minijatura 2016. godine.

 

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

Nestanak struje u Vršcu i okolini na dan 22 januar

Dana 22.01.2020. godine se zbog PLANIRANIH radova na električnoj mreži isključuju: Vršac Sreda 22. januar Feliksa Milekera od broja 23 ...

Facebook