Stojeći aplauz za pozorište „Sterija“

Leskovčani su stojećim aplauzom pozdravili Vršačku predstavu „Edmund Kin“ pozorišta „Sterija“! Leskovačka publika je bila prijatno iznenadjena umećem vršačkih glumaca, koji su počeli da sa ponosno pronose ime svog teatra i grada.

„Edmund Kin“ je inače predstava koja je podigla Vršačko pozorište iz samodovoljnosti zastarelog repertoara, donelo novi dah, nove ljude u upravi i jedan novi pogled na pozorište. To se sve nastavilo sa odličnim „Pigmalionom“ koji je jasno stavio do znanja da su promene u vršačkom pozorištu došle i nameravaju da ostanu.

Radnja drame koju je napisao Hadi Kurić, prati deo života slavnog Šekspirovskog glumca Edmunda Kina i borbu stratsti, časti i ljubavi, a Edmunda Kina tumači Srdjan Radivojević, koji se odlično snašao u ovoj ulozi. Režiser na premijeri bio poznati glumac i režiser Irfan Mensur.

Vršačko pozorište na gostovanju pronosi uspeh svojeg novog repertoara, pod upravom direktorke Marine Lazarević, koja je inače uradila plesnu koreografiju za ples Kontese od Avole, koju tumači  odlična Vanja Radošević.

Nadamo se da će i naredne predstave imati ovakav uspeh. Glumci su prhivatili novi ritam i svežinu promene i polako je ali sigurno pretvaraju u uspeh svog pozorišta koje, ako se ovako nastavi, ima velike šanse da postane značajno na pozorišnoj mapi Srbije.

Pozorište „Sterija“ gostovalo je u Leskovcu sa dve predstave – „Edmund Kin“, koja je jedna od najboljih predstava vršačkog teatra i za najmladju publiku, „Tri praseta“.

 

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

Posetite naš i Vaš gradski muzej u Vršcu, WEB TV

Posetite naš i Vaš gradski muzej u Vršcu. Radno vreme Utorak – petak 10h do ...

Facebook