Savremene mašine u službi grada i građana u Vršcu

JKP „Drugi oktobar“ u sklopu najavljene modernizacije nabavio je nekoliko novih mašina. Dve takve koje možete videti na našim ulicama su nova čistilica i mini-kamion za odnošenje smeća.

Čistilica je marke „Kerhner“ MC-130 sa dvosedom kabinom, izuzetno malih dimenzija i sposobna je da se provuče po svim ulicama, dovoljno mala da čisti i trotoare, a opet dovoljno snažna i versatilna da služi za čišćenje, pranje fontana, sa usisivačem za lišće i nečistoće i mogućnosti da se ugradi i oprema za čišćenje snega.

Mini kamion, koji je dimenzija da i on može da se pomne na trotoare, sve ulice u gradu i da zbog malih gabarita može da se njime sakuplja smeće sa trgoa iz strogog centra grada, je kineski, marke „Dongfeng“. Njegov motor je toliko tih da skoro ne može da se čuje, a dva radnika su dovoljna da ga opslužuju. „Dongfeng“ je jedan od tri najveća kineska proizvodjača automobila i kamiona, sa posebno velikom tradicijom u proizvodnji vojne opreme.

Nova oprema je deo osavremenjivanja sistema i načina rada RJ „Komunalac“ koji se sastoji od modernizacije i poboljšanja koordinacije rada. Umesto da se u centru grada pojavljuju u rano jutro bučni traktori sa prikolicama, ova dva mala vozila u saradnji sa radicima koji čiste ulice, za vrlo kratko vreme počiste pešačku zonu i sve okolne ulice.
Novo rukovodstvo i koordinatori rada JKP „2. oktobar“ najavljuju nastavak modernizacije i nabavku još više ovih vozila. Novi kontejneri, oprema i savremeni način rada i razmišljanja su ono što je odlika JKP „2. oktobar“.

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

Šahovska škola pri šahovskom klubu „Bora Kostić “ Vršac gostovala u Beloj Crkvi

Šahovska škola vršačkog šahovskog kluba „Bora Kostić“ rado se odazvala ljubaznom pozivu mladih šahista šah ...

Facebook