Mladi u Vršcu edukovani oko bezbednosti u saobraćaju (FOTO)

Vršnjačka edukacija mladih učesnika u saobraćaju koju zajedno realizuju učenici sekcije za bezbednost saobraćaja Tš “Sava Munćan” iz Bele Crkve i Poljoprivredne škole “Vršac” u Vršcu kao i vršnjačka edukacija mladih biciklista iz prve pomoći u Tehničkoj školi “Sava Munćan” u Beloj Crkvi, odvijaju se pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za omladinu i sport.

Dosadašnja iskustva u unapređenju bezbednosti mladih u saobraćaju iz opštine Bela Crkva treba preneti na teritoriju Grada Vršca neposrednim i zajedničkim radom učenika saobraćajne struke Tš “ Sava Munćan “ i Poljoprivredne škole “Vršac”. U toku je realizacija dva projekta iz oblasti bezbednosti mladih, ciljna grupa su mladi učesnici u saobraćaju sa posebnim akcentom na mlade bicikliste. Korištene su “pijane naočare”  i brojni promo materijali, a učenici su iznenađujuće dobro prihvatili vršnjačku edukaciju, a najbolje rezultate su postizale mešovite ekipe učenika obe škole.

-Prema Strategiji bezbednosti saobraćaja na putevima Republike Srbije za period 2015. – 2020. godine, mladi su visoko ugrožena kategoriju učesnika u saobraćaju. Cilj projekata je da povećamo bezbednost mladih učesnika u saobraćaju kroz aktivnosti prevencije i direktnog rada sa mladima saradnjom dve škole iz susednih opština, kao i da uključimo lokalne samouprave i druge subjekte iz ove oblasti radi rešavanja ovog problema, kaže Igor Ivašković, profesor saobraćajne grupe predmeta.

Prvi rezultati su već vidljivi, a osnovana je i sekcija za bezbednost saobraćaja u Poljoprivrednoj školi u Vršcu.

Izvor Južni Banat

 

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

U SUBOTU XVII LOV NA BANATSKU LISICU

U subotu 25.januara, u Alibunaru se organizuje XVII Lov na Banatsku lisicu, čiji su organizatori ...

Facebook