Čudesni svet snova – predavanje Katarine Radak u Vršcu

Autobiografija Katarine Radak.

U petak, 3. 11. 2017.g. od 18:30 u Salonu kod Porte (Zmaj Jovina 16) Udruženje Tačka susretanja priređuje predavanje na temu: Čudesni svet snova – Katarine Radak

Autobiografija Katarine Radak

Rođena sam u Vršcu 1992, gde sam i odrasla i nakon srednje turističke škole odlazim na školovanje u Beograd.

Osnovne studije rumunskog jezika, književnosti i kulture, kao nenativni govornik tog jezika, započela sam 2011. na Filološkom fakultetu. Samo godinu dana nakon početka studija postajem stipendista i redovno odlazim na školovanje po Rumuniji. U toku studija moj rad zapaža šef katedre, koja mi je mnogo pomogla da se približim izučavanju istorije religijskih verovanja.

Postajem asistent, saradnik svoje profesorke književnosti i redovno držim predavanja. Na trećoj godini započinjem samostalno istraživanje indijske filozofske misli, uz pomoć gorepomenute profesorke, krećem da izučavam sanskrit, vedske tekstove (Upanišade i Mahabharatu) i uporedu sa tim upoznajem se sa biblijskom literaturom. Tada, na polovini, osnovnih studija, krećem da studiram i psihologiju i upravo me spoj indijske filozofije, istorije religijia, egzegeza biblije i psihološke studije dovode do otkrivanja metode tumačenja snova. Redovono krećem da pohađam seanse tumačenja snova, nakon dvogodišnjeg izučavanja tog domena. Tu se završavaju osnovne studije, upisujem master studije i uporedu sa tim (ne znam koliko je ovo relevantno za moje predavanje) započinjem letačku karijeru, kao kabinsko osoblje u kompaniji AirSERBIA. Nakon godinu dana rada, a sve to kao deo ličnog psihološkog eksperimenta, napuštam tu poziciju i upisujem dalje studije. Sada se edukujem za instruktora joge i meditacije i nadam se da će se sav moj dosadašnji rad stopiti u harmoničnu celinu i dobiti pravi oblik, upravo onaj za koji sam se sve vreme spremala i naravno priča sa mojim usavršavanjem neće niti tu niti bilo gde u budućnosti prestati.

Osim izuzetne ljubavi prema nauci, književnosti i spiritualnim tehnikama, sreću i zadovoljstvo pronalazim u stalnim i vrlo interesantnim putovanjima po celom svetu, a krosfit i joga kvalitetno upotpunjuju moje slobodno vreme.

 

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

Vršac, RONALD ZELIGER: Opredeljenost nemačkih kompanija za Srbiju nepromenjena

Proces deglobalizacije u pojedinim sektorima, kojem je posebno doprinela kriza izazvana korona virusom, može biti ...

Facebook