Bora Kostić Vršac savladao Proleter iz Čoke u prvom meču play off doigravanja za pehar banatske lige i plasman u II ligu Srbije grupa Vojvodina

01.10.2017. odigrani su prvi play off mečevi Banatske lige između prve dve ekipe iz dela Banatske lige jug i dela Banatske lige sever tako što su igrali pobednička ekipa grupe jug (Bora Kostić Vršac) sa drugoplasiranom ekipom iz grupe sever (Proleter Čoka) i drugoplasirana ekipa grupe jug (Bata Ćosić Opovo) sa opobedniškom ekipom grupe sever (Radnički Kikinda).

Mečevi play off-a se prema propozicijama ŠSV ne rejtinguju a u slučaju neodlučnog rezultata odlučuje bolji rezultat na prve tri table – u slučaju da je i to istovetno zakazuje se novi meč.

Meč u Vršcu završen je sigurnom pobedom vrščana koji su igrali nadahnutio i rezultat je mogao biti veći ali su se gosti predali kada je postalo jasno da su šanse da se bore za pobedu ili bar nerešen rezultat u ovom meču nestale.

ŠK „Bora Kostić“ Vršac – ŠK „Proleter“ Čoka        =  4 : 2

1.1 Đonin Boško,fm – Igaz Ervin, fm                                1:0

1.2 Petrović Lazar,mk – Boršoš Andor,mk                  0,5:0,5

1.3 Đorđev Bojan,mk – Jurčak Andraš,mk                  0,5:0,5

1.4 Mitrovanov Đorđe,mk – Savin Ilija,mk                 0,5:0,5

1.5 Bućan Vladimir,mk – Nađ Čongor, Ikat.                  1:0

1.6 Milić Ilija,mk – Nagy Aleksz,mk                             0,5:0,5

Prvo je fm Đonin savladao kolegu po tituli fm Igaza  u Aljehinovoj odbrani. U nešto boljoj poziciji za belog (Đonin), na izlasku iz otvaranja   crni( Igaz)  je prevideo pešaka. Nakon toga bela pozicija je bila tehnički dobijena a beli Đonin je to lako i precizno  realizovao.

mk Bućan je takođe kao beli zahvatio prostor i inicijativu. Kada je crni povukao preambiciozno f5 i oslabio se po belim poljima e6 i f7, mk Bućan je svojim belopoljnim lovcem iskoristio te slabosti i doveo crnog  Ikat. Nađa pred materijalne gubitke koji je tada predao partiju.

Na preostalim tablama izrazito su bile bolje pozicije mk Mitrovanova i mk Petrovića koje su praktično bile dobijene dok su na ostale dve table nastale jednake pozicije  u granicama remija. Tada je kapiten gostiju, Jučak Andraš predložio da se „vežu“ preosstale partije odnosno da se završe remijem. Pošto na takav način ostvaruju pobedu u meču i plasman u sledeće kolo play off-a a imajući u vidu da se u play off-u ne mogu osvojiti niti izgubiti rejting poeni bez obzira na rezultat, vrščani su se saglasili na ovaj rezultat vezujući na taj način preostale nezavršene partije u četiri remija.

ŠK „Radnički“ Kikinda – ŠK „Bata Ćosić“ Opovo        =  2,5:3,5

Ekipa Bate Ćosića je u Kikindi slavila minimalnim rezultatom što joj je bilo dovoljno za plasman u finale play off-a u kom će se sledeće nedelje 08.10.2017. sastati u Vršcu sa ekipom „Bore Kostića“ Vršac koji je obezbedio ulogu domaćina prvim mestom u ligaškom delu takmičenja Banatske lige jug gde je bio bolje plasirana ekipa od Opova.

Evo nekoliko fotografija sa današnjeg polufinalnog play off meča Banatske lige odigranog u Vršcu između ekipa „Bore Kostića“ Vršac i „Proletera“ iz Čoke.

DSCN0423
Slavni velemajstor Bora Kostić posmatra sa slike na zidu u prirodnoj veličini meč dva sjajna omladinca koji se na kraju završio remijem. mk Milić (levo na slici) – mk Nagy remi.
DSCN0425
Do posmatrača treća tabla mk Đorđev (levo na slici) – mk Jurčak remi. Iza njih dalje od posmatrača je četvrta tabla, kapiten vrščana mk Mitrovanov (levo na slici) – mk Savin remi. U trrenutku remija mk Mitrovanov je imao pešaka više i jak napad, najverovatnije dobijenu poziciju ali pošto je meč već bio rešen sklopljen je remi.
DSCN0424
Četvrta tabla mk Mitrovanov (levo) – mk Savin remi
DSCN0427
Bliže posmatraču prva tabla fm Đonin (levo u crvenom) – fm Igaz 1:0 Pored fm Đonina je mk Petrović, druga tabla vrščana na ovom meču i najuspešniji senior vrščana po rezultatu ove sezone.
DSCN0426
Druga tabla meča: mk Petrović (levo od posmatrača) – mk Boršoš remi U trenutku remija mk Boršoš je bio pred gubitkom materijala (gubitak figure za pešaka).

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

Počinje velika akcija sadnje drveća u Vršcu

Grad Vršac počinje veliku akciju sadnje drveća “Posadi drvo, negujmo ga zajedno”. Ukoliko želite da ...

Facebook