UGLEDAJMO SE NA NJIH: Ovi mladi Vrščani velikog srca brinu o onima kojima je pomoć potrebna! (FOTO)

Malo dobre volje i malo odvojenog vremens nekada su dovoljni da nekoga usreće, a svima pokažu da se uvek može odvojiti malo vremena za humanost. Suzana, Kristina, Nikola i dva Marka iz Vršca su omladinci koji su odvoji deo jednog svog popodneva i pokušali da malim znakom pažnje ulepšaju dan nekim svojim sugrađanima.

Oni su najpre u Vlajkovcu posetili petočlanu porodicu Jonaš u čijem domu roditelji Kristina i Ištvan od socijalne pomoći podižu 3 ćerke, Jovanu učenicu završne godine srednje poljoprivredne škole u Vršcu i bliznakinje Jelenu i Jasminu koje pohađaju sedmi razred OŠ „Branko Radičević“ u Uljmi. Vršački omladinci koji su boravili u poseti Jonaševima su sa još svojih drugara prikupili sredstva i pribavili kompletan školski pribor sa torbama za njihove ćerke. Kristina, Ištvan, Jovana, Jelena i Jasmina nisu krili zadovoljstvo i zahvalnost za ovo delo. Jelena i Jasmina rođene su sa teškim oštećenjem vida i tek kasnije zahvaljujući hiruškim intervencijama one sada mogu redovno da prate nastavu i obavljaju životne aktivnosti. Sve ovo je dodatno otežavalo borbu porodice Jonaš, a u susret su im izašli sugrađani dobre volje kao i mesna zajednica Vlajkovac, koji su pomogli odlazak devojčica na operaciju. U prethodnom periodu zahvaljujući lokalnoj samoupravi grada Vršca njima su obezbeđene i nove naočare moje su im bile neophodne.
Po završetku posete Vlajkovcu, a u susret međunarodnom danu starih koji se obeležava 1. oktobra, Suzana, Kristina, Nikola i dva Marka obišli su najstarijeg stanovnika gerontološkog centra u Vršcu dr. Zdravka Santića, redovnog profesora univerziteta u penziji koji već 12 godina svoje treće doba provodi u ovoj ustanovi. U ovom gerontološkom centru stanovnicima ne manjaka ničega ali su omladinci kao znak pažnje čika Zdravku odneli, voće, sokove i keks. Oni su proveli deo popodneva družeći se sa čika Zdravkom i njegovom cimerkom baka Zagom. Takvo druženje bi uvek moglo da potraje kada čovek sa takvim životnim iskustvom to želi da prenese mladima pa su između ostalog uspeli da saznaju i da je Elektrotehnički fakultet u Sarajevu, gde je dr. Santić bio redovan profesor, još daleke 1973. među prvima u ovom delu Evrope imao smer za informatiku i računarstvo.

Vršački omladinci su najavili da će sa svojim društvom i u budućnosti organizovati ovakve i slične akcije i apelovali su na svoje sugrađane kao i na sve mlade u našoj zemlji da odvoje malo svog vremena i pokušaju nekome da podare osmeh na licu.
Izvor Južni Banat

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

Nestanak struje u Vršcu i okolini na dan 22 januar

Dana 22.01.2020. godine se zbog PLANIRANIH radova na električnoj mreži isključuju: Vršac Sreda 22. januar Feliksa Milekera od broja 23 ...

Facebook