Koncert: Vedran Ferizović trio

  • Datum: Utorak, 12 Septembar 2017
  • Vreme: 20:00
  • Mesto: sala bioskopa

Koncert sastava „Vedran Ferizović trio“ biće održan u četvrtak 12. oktobra od 20h, u sali bioskopa Kulturnog centra Vršac.

„Vedran Ferizović trio“, dobio je sufinansiranje od organizacije Sokoj, u čijem su projektu naznačena četiri koncerta: KC Rex – Beograd, KCNS – Novi Sad, KC – Sombor i KC Vršac.
Trio Vedrana Ferizovića nastao je 2014. godine.

Istrumentalna postavka trija, (gitara i glas, kontrabas, klarinet), zamišljena je tako da kontrabas i gitara zauzimaju prostor bas linija, harmonije i ritma, dok je komentarisanje i dopunjavanje teksta prepušteno slobodnim klarinetskim deonicama. Tekstovi pokrivaju polja ljubavnih, urbano – filozofskih i socijalnih tema izražavajući se raznolikim stihom, sentimentom, ironijom, prepričavanjem, šalom, rodoljubljem, itd. Muzika je stilski prilagođena tekstu pa samim tim i ona varira u pogledu harmonije, ritma, melodije, mira i nemira.

Sa Vedranom Ferizovićem nastupaju Ervin Malina (kontrabas i bas gitara) i Vasa Vučković (klarinet). Trio je svoju premijeru imao u KCNS u martu 2015. godine. Od tada nastupaju u Novom Sadu, Beogradu i većim gradovima Vojvodine, u klubovima i kulturnim ustanovama koje organizuju programe autorske muzike.

Vedran Ferizović je diplomirani girarista, kantautor, pesnik, osnivač i frontmen benda JAL (Josip A Lisac). Nastupa u zemlji i bivšim republikama regiona. Profesor je gitare u muzičkoj školi “Isidor Bajić” u Novom Sadu.

Svoj celokupni rad podveo bi pod termin „prepričavanje”, ne u smislu neodređenosti i udaljavanja od suštine ili istine, već kao komentarisanje i obeležavanje stvarnosti, subjektivnosti, misli i snova vremena u kojem stvara. Opomena na bivstvo jedinke i neprestano zaokupljivanje duha njegove su vodilje. Rođen je u Sarajevu 1984.

 

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

Prvenstvo Srbije za mlađe pionire

U Kruševcu je ovog vikenda organizovano Prvenstvo Srbije za mlađe pionire(U14), gde su nastupili takmičari ...

Facebook