Koncert: Vedran Ferizović trio

  • Datum: Utorak, 12 Septembar 2017
  • Vreme: 20:00
  • Mesto: sala bioskopa

Koncert sastava „Vedran Ferizović trio“ biće održan u četvrtak 12. oktobra od 20h, u sali bioskopa Kulturnog centra Vršac.

„Vedran Ferizović trio“, dobio je sufinansiranje od organizacije Sokoj, u čijem su projektu naznačena četiri koncerta: KC Rex – Beograd, KCNS – Novi Sad, KC – Sombor i KC Vršac.
Trio Vedrana Ferizovića nastao je 2014. godine.

Istrumentalna postavka trija, (gitara i glas, kontrabas, klarinet), zamišljena je tako da kontrabas i gitara zauzimaju prostor bas linija, harmonije i ritma, dok je komentarisanje i dopunjavanje teksta prepušteno slobodnim klarinetskim deonicama. Tekstovi pokrivaju polja ljubavnih, urbano – filozofskih i socijalnih tema izražavajući se raznolikim stihom, sentimentom, ironijom, prepričavanjem, šalom, rodoljubljem, itd. Muzika je stilski prilagođena tekstu pa samim tim i ona varira u pogledu harmonije, ritma, melodije, mira i nemira.

Sa Vedranom Ferizovićem nastupaju Ervin Malina (kontrabas i bas gitara) i Vasa Vučković (klarinet). Trio je svoju premijeru imao u KCNS u martu 2015. godine. Od tada nastupaju u Novom Sadu, Beogradu i većim gradovima Vojvodine, u klubovima i kulturnim ustanovama koje organizuju programe autorske muzike.

Vedran Ferizović je diplomirani girarista, kantautor, pesnik, osnivač i frontmen benda JAL (Josip A Lisac). Nastupa u zemlji i bivšim republikama regiona. Profesor je gitare u muzičkoj školi “Isidor Bajić” u Novom Sadu.

Svoj celokupni rad podveo bi pod termin „prepričavanje”, ne u smislu neodređenosti i udaljavanja od suštine ili istine, već kao komentarisanje i obeležavanje stvarnosti, subjektivnosti, misli i snova vremena u kojem stvara. Opomena na bivstvo jedinke i neprestano zaokupljivanje duha njegove su vodilje. Rođen je u Sarajevu 1984.

 

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

Parta, UPOZORAVAMO JAVNOST, A SADA IMA MRTVIH Vatra buknula na njivi! Pao je kao pokošen! Hitna stigla, ali mu nije bilo spasa!

Muškarac S. M. (75) iz sela Parta, nadomak Vršca je preminuo na njivi, pokušavajući da ...

Facebook