(VIDEO) Bajkeri iz Vršca i Alibunara se skupili i očistili obalu Dunava

Kao i ranijih godina, Klub nezavisnih motociklista BMW Vršac organizovao je ekološku akciju čišćenja obale Dunava od ušća Nere u Dunav ka Staroj Palanci. Akcija ponovo ima i humanitarni karakter, a novac koji će se obezbediti predajom otpada na reciklažu biće, kao i prethodnih godina, uplaćen nekom od udruženja ili organizacija na teritoriji Južnog Banata.

Osmu godinu zaredom, u organizaciji Kluba nezavisnih motociklista BMW iz Vršca, ljubitelji dvotočkaša čistili su obalu Dunava. Ovoga puta, pored Vrščana, tu su i članovi Motokluba Karlsdorf iz Banatskog Karlovca, i Belocrkvani – Motodruštvo Gremlini, Motoklub RIP i Motoklub Bikers

„Mi se aktivno uključujemo, ne samo u ovakve akcije, koje su humanitarno-ekološke, već radimo i edukacije i ostale stvari vezane za saobraćaj, motociklizam. A ovo nam je pravo zadovoljstvo, da možemo da se nađemo u ovakvom društvu“, kaže predsednik MK Bikers Vladan Perišić.

Predsednik MK Karlsdorf iz Banatskog Karlovca, Janko Lukić, kaže da im je ovo druga godina kako se priključuju akciji čišćenja obale Dunava.

„Drago nam je što smo ovde i što nas ima više nego prošle godine. Suština je da se družimo, i istovremeno učinimo dobro delo, a to inače je cilj svih moto-klubova u Srbiji“, dodaje Lukić.

„Eto, već godinama unazad trudimo se da utičemo na ekološku svest ljudi, što kažu – „Ne prljaj, nemaš izgovor“. Da očistimo malo obale naših reka koje su stvarno zaprljane velikim količinama smeća, od plastičnog otpada, limenki, metalnog otpada – svega ima i svašta smo nalazili“, objašnjava organizator akcije, predsednik KNM BMW Vršac Goran Ignjatov.

Sa njim ravnopravno u akciji čišćenja učestvuje i sedmogodišnja kćerkica – Dajana Danica, i nije joj prvi put, zbog čega i ne čudi njena svest i stav o stanju naše životne sredine.

„Mislim da je ova akcija super i da stvarno pomaže Dunavu, jer ne mogu da verujem da toliko puno smeća ima“, ističe Daja.

Podršku bajkerima su, pored porodica i prijatelja, pružili i članovi Udruženja za pomoć MNRO Pinokio iz Bele Crkve, koji su u više navrata bili korisnici humanitarnih akcija loklanih moto-klubova:

„Ovo je između ostalog dobra prilika da, osim što se solidarišemo sa svim ovim divnim ljudima u zajedničkoj akciji, da i naša deca nauče nešto i da se osveste na temu ekologije, humanosti, druženja i svega“, navodi predsednica Udruženja za pomoć MNRO Pinokio Bela Crkva Snežana Milenković.

Prošle godine u istoj ovoj akciji sakupljeno je više od 11 tonskih džakova otpada, a učesnici su imali utisak da je sada situacija dosta bolja. Nažalost, osećaj ih je prevario, pa je sakupljeno samo tri džaka manje nego u prethodnoj akciji. I ovoga puta, otpad i sekundarne sirovine biće predate na reciklažu, a finansijska sredstva dobijena njihovim otkupom biće uplaćena nekom od udruženja sa ove teritorije.

Izvor: RTV

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

MK Fintel Wind kod Vršca otvara svoj treći i najveći vetropark u Srbiji „KOŠAVA 1“

SVEČANO OTVARANJE NAJVEĆEG VETROPARKA KOMPANIJE MK FINTEL WIND MK Fintel Wind, zajednička kompanija italijanske Fintel ...

Facebook