Vrščani Marin Dujić i Damir Fejzić na Univerzijadi u Tajpeu!

Tekvondo klub “Eurošped” iz Vršca učestvovao je na Univerzijadi u kineskom Tajpeu.

Grad Vršac i Tekvondo klub “Eurošped” na ovom prestižnom takmičenju predstavljala su dvojicu učesnika.

Vrščanin Marin Dujić bio je predvodnik i trener reprezentacije Srbije, a Vrščanin Damir Fejzić član i takmičar reprezentacije Srbije.

– Organizacija same Univerzijade je na izuzetnom nivou, i apsolutno nema razlike u odnosi na Olimpijske igre. Što se tiče tekvondoa, učestvovalo je 95 zemalja iz celoga sveta. Naš Damir bio treći nosilac liste, od čak 70 prijavljenih takmičara, kaže za portal eVršac Marin Dujić.

Fejzić je pobedio u dve borbe, ali je u borbi za medalju izgubio od predstavnika iz Irana koji je trenutno vele sila u muškom tekvondou.

Tijana Bogdanović je predstavljajuci Srbiju uzela zlatnu medalju, dok su devojke nastupajucć u timu zauzele takođe prvo mesto. Ovo je ujedno i najveci rezultat do sada. Dve zlatne medalje za Srbiju na Univerzitetskim igrama.

– Po povratku u Srbiju, tokom septembra očekuje nas G1 turnir u Varšavi i Grand Prix turnir u Maroku, gde ce Fejzić učestvovati kao jedini predstavnik muške ekipe iz Srbije.To je prestižni turnir, na kome pravo učesca ima samo prvih 32 u svetu, ističe za portal eVršac, Marin Dujić.

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

Vršac, POZIVNICA ZA 7 ATINSKE IGRE 2019

Poštovani dragi sportski prijatelji, pozivamo Vas da uzmete učešće na 7. Atinskim igrama koje će ...

Facebook