Dani austrijske kulture/Izložba „Kaliope Austrija – žene u društvu, umetnosti i kulturi“

  • Datum: Ponedeljak, 28 Avgust 2017
  • Vreme: 19:00
  • Mesto: Dom vojske
U okviru Dana austrijske kulture, koje Kulturni centar Vršac organizuje u saradnji sa Austrijskim kulturnim forumom iz Beograda,

u ponedeljak, 28.avgusta, u 19h, u galeriji Doma vojske biće otvorena izložba „Kaliope Austrija – žene u društvu, umetnosti i kulturi“. Izložba će moći da se pogleda do 1. septembra u vremenu od 19 do 22h.

Izložba „Kaliope Austrija – žene u društvu, umetnosti i kulturi“ bavi se životnim pričama aristokratkinja, umetnica, domaćica salona, naučnica, aktivistkinja za ženska prava, političarkama, glumicama, muzičkim umetnicama, i rediteljkama u hronološkom sledu. Na taj način formira se luk koji počinje u 19. veku i dolazi do današnjih dana. Čitavim putem evidentna je univerzalna tema borbe žena za emancipaciju, sa svim pobedama i porazima koji su uz nju išli. Od čežnje za slobodom u vremenu bidermajera do našeg 21. veka mnogo toga je postignuto. Ali se takođe jasno vidi da istinska jednakost tek treba da se postigne i da zaista mnogo toga tek treba da bude urađeno na tom polju.

 

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

Prvenstvo Srbije za mlađe pionire

U Kruševcu je ovog vikenda organizovano Prvenstvo Srbije za mlađe pionire(U14), gde su nastupili takmičari ...

Facebook