Treća Vršačka rolerijada

Turistička organizacija Vršac i ove godine organizovaće na Gradskom jezeru “Vršačku rolerijadu”. Treća rolerijada biće održana 30. avgusta, od 18 časova.

– Prijavljivanje učesnika, po kategorijama vršiće se na licu mesta sat vremena  pre trke. Svi zainteresovani takmičari trebalo bi da na jezero dođu oko 17 časova i prijave se. Tokom otvaranja Vršačke rolerijade biće održana demonstracija vožnje na poligonu, edukacija prisutnima o pravilima i bezbednosti u vožnji rolera i promocija Vršca kao grada sporta. Poligon trke predstavljaju trke na distanci od 80 metara uz svojevrsne prepreke koje takmičari na rolerima treba da savladaju za što kraće vreme. Kapija Cilj i Start se nalaze na istoj strani / liniji, te svaki takmičar mora da provoza poligon u oba pravca uz što manji broj grešaka – pravac je dužine 40 m i vozi se pojedinačno, meri se vreme, u oba pravca,  kažu u Turističkoj organizaciji Vršac.
Kategorije za takmičare:

– Takmičari od 7 godina starosti;

– Takmičari od 8 do 10 godina starosti

– Takmičari od 11 do 13 godina starost

– Takmičari od 14 do 17 godina starosti

– Stariji od 18 godina (kategorija van takmičarske konkurencije)

– Trajanje takmičenja zavisi od broja takmičara, a od 19h  planirano je proglašenje pobednika, dodela medalja i fotografisanje, dok će od 19:30 h biti održan javni besplatni čas vožnje na rolerima i druženje sa reprezentativcima u brzinskoj vožnji rolera Roler Saveza Srbije i kluba ” Intro Line ” za sve zainteresovane – škola rolera!, poručuju iz Turističke organizacije Vršac.

Program  Vršačke rolerijade na Gradskom jezeru:

18:00h  – “Trka zadovoljstva” , otvaranje Vršačke rolerijade i najava takmičenja

18:15h  – Trke takmičara 80 m poligon trke

 

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

Nestanak struje od 6 do 12 decembra u Vršcu

Vršac Petak 6. decembar Ljutice Bogdana. 9:00-14:00 Bore Kostića od Laze Nančića do Vojvode Putnika, ...

Facebook