OBUKAMA DO ZAPOSLENjA

U Vršačkoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje završena je realizacija obuka za tržište rada u okviru projekta „Povećanje delotvornosti politike zapošljavanja prema ugroženim grupama“ IPA 2012, koje su se finansirale sredstvima Evropske unije.

„Cilj ovih obuka je podizanje kompetencija lica sa evidencije nezaposlenih i povećanje konkurentnosti na tržištu rada. Setifikati koji su nezaposlenim licima uručeni na kraju uspešno završenih obuka su priznati kako kod nas tako i na evropskom tržištu“ rekla je direktorka filijale Nataša Vulić.

Ukupno je 76 lica bilo uključeno u neku od sledećih obuka: obuka za geronto domaćice 12 lica, obuka za mesare 7 lica, informatičku obuku po ECDL standardima 18 lica, engleski jezik A1 i B1 nivo 28 lica, obuka za kuvare 5 lica i 6 lica za frizere.

Po rečima organizatorke obrazovanja odraslih Slobodanke Božin, izvođači obuka iskazali su izuzetno zadovoljstvo u saradnji sa Nacionalnom službom Filijalom Vršac u smislu dobrog odabira kandata kao i pomoći u realizaciji. Izvođači obuka za kuvare i mesare „Summit Consulting Services“ DOO u konzorcijumu sa kompanijama „Bolt“ i „Evropska Konsalting Grupa“, obezbedili su stručnu praksu u radnom okruženju sa visokim standardima i na lokacijama koje su prepoznate po uspešnosti u lokalnoj sredini.

Polaznicima je tokom obuka bila obezbeđena radna oprema, priručnici i adekvatna literatura, dok su polaznici obuke za frizere od izvođača „Panaceea Solution udruženja“ dobili i paket materijala koji mogu koristiti u toku svog budućeg profesionalnog rada.

 

 

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

Počinje velika akcija sadnje drveća u Vršcu

Grad Vršac počinje veliku akciju sadnje drveća “Posadi drvo, negujmo ga zajedno”. Ukoliko želite da ...

Facebook