Za posledice poplava Vlada Srbije izdvojila 315 miliona dinara!

Vlada Srbije izdvojila je sredstva za otklanjanje štete usled obilnih padavina u maju i junu. Štetu je pretrpelo 240 kuća u 13 gradova i opština, među kojima je i Vršac, odnosno sela Uljma i Šušara, koja su prema procenama najgore prošla. Gradovi i opštine od države mogu da dobiju od 120.000 do 600.000 dinara.

Obilne padavine tokom maja i u junu, osim u Vršcu, napravile su oštećenja na putevima, mostovima i kućama i u Priboju, Požegi, Kraljevu, ali i drugim lokalnim samoupravama.

Marko Blagojević, direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, kaže da je vremenska nepogoda proglašena u 13 opština i gradova i da samo te lokalne samouprave imaju mogućnost da konkurišu za sredstva.

Napravljena je okvirna procena štete, a ostaje da se vidi koliko će to ukupno biti kada budu urađeni projekti – navodi Blagojević. – Od 315 miliona dinara, najviše je predviđeno za obnovu javnih objekata i lokalne infrastrukture, klizišta, mostove, sisteme za vodosnabdevanje i kanalizaciju. Za stambene objekte je predviđena pomoć od 65 miliona dinara. To nije naknada štete, već novčani iznos prema kategoriji oštećenja, od 120.000 do 600.000 dinara.

Izvor Novosti

 

 

 

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

FIRMA “ZONETI” DONIRALA ZAŠTITNE MASKE

Ovih dana svedocimo smo većeg broja humanih ljudi koji širom naše zemlje šiju i doniraju ...

Facebook