Vršac U16: Orlići bolji od Ukrajine

Kadeti su nastavili pripreme za predstojeće Evropsko prvenstvo.

U16 reprezentacija Srbije, igrači rođeni 2001. godine i mlađi, savladala je u Vršcu selekciju Ukrajine u još jednoj proveri u okviru priprema za Evropsko prvenstvo, koje se od 11. do 19. avgusta održava u Podgorici. Izabranici selektora Slobodana Klipe pružili su veoma dobru partiju, a do trijumfa su stigli, pre svega, zahvaljujući sjajnoj odbrani tokom druge i treće četvrtine, kada su slomili otpor borbenog rivala. Konačan rezultat meča bio je 69:55.

Orlići će se u prestonici Crne Gore takmičiti u A grupi, gde će im rivali biti Litvanija, Hrvatska i Izrael. Pored borbe za titulu prvaka Starog kontinenta, nacionalne timove u Podgorici očekuje i trka za plasman na Svetsko prvenstvo za igrače do 17 godina, koje se narednog leta održava u Argentini. Plasman na smotru najboljih svetskih selekcija u ovom uzrastu izboriće prvih pet ekipa sa predstojećeg Evrobasketa.

Srbija – Ukrajina 69:55 (18:18, 18:9, 16:9, 17:15)

Srbija: Mišković, Andrić, Tejić, Pavićević 6, Karapandžić 4, Pažin 14, Agoč, Živanović 8, Vasić 7, Langović 8, Kojić , Marković 7, Tanaković 13, Popović 2.

Ukrajina: Šerijev 11, Kotsuira 2,Pošabija 3, Sidoruk 5, Kovilar, Zajcev 5, Žanikov, Romovskaj 7, Šemetov, Konstantinovski 9, Černea 6.

 

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

Nova ograda kod Vladičanskog dvora u Vršcu (FOTO)

Nova ograda kod Vladičinskog dvora u Vršcu, radovi su u toku. Očekuje se za par ...

Facebook