GROŽĐEBAL! 14.-17. Septembra!

Manifestacija „Dani berbe grožđa“ u narodu je poznata pod imenom i kao „Grožđebal. U kafani „Kod dva ključa“ 1857. godine održana je prva izložba vina u Vršcu, kao preteča današnje manifestacije. Vršački „Grožđebal“ održava se svake godine, trećeg vikenda u septembru.

Zaštitna ličnost „Berbe“ je Vinko Lozić, lik iz dela poznatog srpskog pisca Jovana Sterije Popovića. Vinko je prva ličnost i komandant trodnevne parade i svečanosti. Na svečanom otvaranju gradonačelnik mu predaje ključeve grada, koje vraća na svečanom zatvaranju.

U toku manifestacije u slavu berbe grožđa organizuju se mnogobrojna kulturna, komercijalno-sportska dešavanja, kao i izložba grožđa i vina. Najzanimljivija dešavanja su: karnevalska povorka, dečji maskenbal, nagradna igra „Grožđe iz aviona“, biciklistički karavan „U pohode vinogradima“, raznovrstan i bogat kulturno-umetnički i zabavni program, kao i niz sportskih takmičenja. Atrakcija su i veliki plinski roštilji na kojima se peku kobasice. Koncerte održavaju poznati izvođači i grupe, a organizuje se i izbor lepotice „Berbe“.

Grožđebal 2017.
Klikom na link  možete preuzeti prijave za Karnevalsku povrku, Miss Berbe 2017. i Izložbu grožđa, voća i vina … KLIKNITE OVDE

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

FIRMA “ZONETI” DONIRALA ZAŠTITNE MASKE

Ovih dana svedocimo smo većeg broja humanih ljudi koji širom naše zemlje šiju i doniraju ...

Facebook