Pomoću ovog trika ubrzaćete podizanje sistema na kompjuteru (VIDEO)

Ovo je najjednostavniji trik koji će ubrzati podizanje Windowsa 10 na vašem kompjuteru.

Postoji veliki broj načina pomoću kojih je moguće ubrzati pokretanje računara sa Windows 10 operativnim sistemom, a jedan od najbržih i najjednostavnijih je smanjiti broj programa koji se pokreću čim se uključi kompjuter.

Otvorite task manager na jedan od tri načina. Prvi je da u Cortanu upišete “Task Manager”, drugi je da pritisnete Ctrl + Alt + Delete i izaberete Task Manager u meniju. Treći je da desnim klikom pozovete meni na taskbaru i nakon toga izaberete Task Manager, piše portal “Makeuseof”.

Task Manager će nakon toga prikazati pojednostavljeni prikaz, a vi kliknite na ‘More Details’ kako biste videli napredni prikaz. Kliknite na Startup kako biste videli spisak aplikacija i procesa koji se pokreću kada uključite svoj kompjuter.

Nakon toga pronađite aplikacije koje ne želite da se automatski pokreću i s desnim klikom na njih pozovite meni i izaberite ‘Disable’.

Kada se izabrali šta ne želite da se pokreće, sve što treba da uradite je da ponovo pokrenete računar kako biste osetili promenu.

Ako neki od programa koje ste ugasili zatreba, uvek ga možete ponovo uključiti u ‘Task Manageru’. Sve što treba da uradite je da ponovo kliknete desnim klikom i izaberete ‘Enable’.

 

 

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

POZIV ZA 34. JESENJI USPON NA GUDURIČKI VRH

Već 34 godine naše društvo organizuje tradicionalnu akciju uspon na najviši vrh Vojvodine, Gudurički vrh, ...

Facebook