Porodice palih boraca obišle Specijalnu brigadu

Tradicionalno celodnevno druženje pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije sa Udruženjem porodica palih boraca ratova od 1990. godine održano je ove godine, petnaesti put po redu, obilaskom Manastira Mesić kod Vršca i Specijalne brigade u Pančevu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

U manastiru Mesići je, nakon obilaska manastira i prisustva liturgiji, služen parastos i čitan moleban za poginule borce u ratovima od 1990. do 1999. godine, a potom su se učesnici Vidovdanskog druženja, u dvosatnoj šetnji gradom, upoznali sa najznačajnijim kulturno-istorijskim znamenitostima grada.

Poseta Specijalnoj brigadi u kasarni „Rastko Nemanjić“ u Pančevu bila je prilika da se poseti spomen soba Specijalne brigade, gde su predstavnici Udruženja položili venac ispred zida sećanja, na kojem se nalaze fotografije sa 24 poginula pripadnika Specijalne brigade, a potom su obišli i bogoslužbeni prostor.

 

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

MK Fintel Wind kod Vršca otvara svoj treći i najveći vetropark u Srbiji „KOŠAVA 1“

SVEČANO OTVARANJE NAJVEĆEG VETROPARKA KOMPANIJE MK FINTEL WIND MK Fintel Wind, zajednička kompanija italijanske Fintel ...

Facebook