Tribina „Studiram, putujem, upoznajem Evropsku uniju“ u Gradskoj biblioteci

Gradska biblioteka u Vršcu bila je u okviru projekta EUTEKA – EU u vašoj biblioteci domaćin tribine „Studiram, putujem, upoznajem Evropsku uniju“ na kojoj je predstavljen program „Erazmus plus“. Učenicima i profesorima vršačkih srednjih škola predstavljene su mogućnosti za studiranje i volontiranje u zemljama Evropske unije kroz program „Erazmus plus“ preko kojeg Evropska unija pruža podršku Srbiji u domenu mladih i obrazovanja.

O tome kako mladi ljudi iz Srbije mogu deo svojih osnovnih i kompletne master studije besplatno da završe na nekom od univerziteta u Evropskoj uniji govorio je Goran Bogunović iz Fondacije Tempus koja u Srbiji upravlja programom „Erazmus plus“.

O svom iskustvu sa programom „Erazmus plus“ govorio je i Aleksa Urošević, student Visoke škole strukovnih studija za vaspitače „Mihailo Pavlov“ u Vršcu koji je posredstvom ovog programa deo svojih studija pohađao u Rumuniji.

Gradska biblioteka u Vršcu je jedna od 48 članica „EUTEKA“ mreže biblioteka iz cele Srbije koje vredno rade na tome da građani Srbije budu što bolje informisani o Evropskoj uniji i procesu pridruživanja Srbije EU.

Ova tribina je deo tih aktivnosti.

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

Nenad Baroš GODINA INVESTICIJA I PROBOJA NA TRŽIŠTU

Za zaposlene u Enološkoj stanici Vršac 2019. godina protekla je u skladu je sa očekivanjima. ...

Facebook