Tribina „Studiram, putujem, upoznajem Evropsku uniju“ u Gradskoj biblioteci

Gradska biblioteka u Vršcu bila je u okviru projekta EUTEKA – EU u vašoj biblioteci domaćin tribine „Studiram, putujem, upoznajem Evropsku uniju“ na kojoj je predstavljen program „Erazmus plus“. Učenicima i profesorima vršačkih srednjih škola predstavljene su mogućnosti za studiranje i volontiranje u zemljama Evropske unije kroz program „Erazmus plus“ preko kojeg Evropska unija pruža podršku Srbiji u domenu mladih i obrazovanja.

O tome kako mladi ljudi iz Srbije mogu deo svojih osnovnih i kompletne master studije besplatno da završe na nekom od univerziteta u Evropskoj uniji govorio je Goran Bogunović iz Fondacije Tempus koja u Srbiji upravlja programom „Erazmus plus“.

O svom iskustvu sa programom „Erazmus plus“ govorio je i Aleksa Urošević, student Visoke škole strukovnih studija za vaspitače „Mihailo Pavlov“ u Vršcu koji je posredstvom ovog programa deo svojih studija pohađao u Rumuniji.

Gradska biblioteka u Vršcu je jedna od 48 članica „EUTEKA“ mreže biblioteka iz cele Srbije koje vredno rade na tome da građani Srbije budu što bolje informisani o Evropskoj uniji i procesu pridruživanja Srbije EU.

Ova tribina je deo tih aktivnosti.

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

Parta, UPOZORAVAMO JAVNOST, A SADA IMA MRTVIH Vatra buknula na njivi! Pao je kao pokošen! Hitna stigla, ali mu nije bilo spasa!

Muškarac S. M. (75) iz sela Parta, nadomak Vršca je preminuo na njivi, pokušavajući da ...

Facebook