Odlični rezultati veterana VAK 1926

Veterani Vršačkog atletskog kluba 1926 (VAK 1926) nižu sjajne rezultate na takmičenjima u zemlji i inostranstvu.

Radomir Popović, član Vršačkog atletskog kluba 1926 (VAK 1926) je na 16. Otvorenom prvenstvu Srbije u atletici za veterane u Sremskoj Mitrovici osvojio je prvo mesto i zlatnu medalju.

Popović je u trci na 3000m u kategoriji M65+ (stariji od 65 godina) istrčao za 15min 09sek. U okviru trke je zabeleženo da je Popović istrčao i kuperov test gde je u vremenskom ograničenju od 12 min istrčao 2004 metra što je ocenjeno kao odličan rezultat.

– Ovo mi je jedna od najdražih medalja. Dugo sam u atletici i svako takmičenje mi je poseban izazov. Bez obzira na rezultate koje beležim svaku priliku koristim da na pravi način promovišem trčanje i atletiku kao zdrav način života, kao i Vršački atletski klub 1926, kaže za portal evrsac, Radomir Popović.

Kristifor Manču, takođe član VAK 1926 učestvovao je na Ultra maratonu u planinskom trcanju u dužini od tacno 100km, koje je održano u Bugarskoj, na planini Vitosha.

Na Ultra maratonu su učestvovali takmičari iz cele Evrope. Start trke je bio tačno u ponć, a vremenski uslovi su se naglo pogoršali pred zoru kada je počela da pada jaka kiša.

– Blato,vetar,stene,korenje i sve ono sto planina može da priušti jednom takmiš, sve to se i dešavalo. Jedno neverovatno iskustvo za mene.Zaista je bilo teško.Ovde psiha igra vise od polovine trke,naravno da i fizički moras biti 110% spreman. Uspešno sam zavrsio trku za 14h i 22min. Ovo je bila sjajna priprema za ono što nameravam da uradim iduće godine a to je ful Ironman distanca, kaže za portal evrsac, Kristifor Manču.

unnamed 1
– Čestitam našim veteranima na postignutim rezultatima koje beleže, kako u zemlji i u inostranstvu, želim im da ostvare zacrtane ciljeve. Vršacki atletski klub 1926 ove godine ima sjajne rezultate u svim kategorijama. Kvalitetan rad trenera našeg kluba sa mlađim selekcijama, angažovanje uprave kluba, i na prvom mestu želja i posvećenost svih naših takmičara jasno pokazuju da se rad isplati i da je klub na pravom putu da izraste u klub sa renomeom, koji će na pravi način da promoviše sport, zdravlje i grad Vršac, kaže za portal evrsac, predsednik VAK 1926 Habibović Nenad.

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

“TRADICIJA I EKSPERIMENT” U KULTURNOM CENTRU VRŠAC

Juče je u galeriji Kulturnog centra Vršac otvorena izložba „Tradicija i eksperiment“, studenata završnih godina ...

Facebook