Poljoprivredna škola “Vršac” obišla je gospođu Viktoriju Brašovan u Beogradu, suprugu arhitekte Dragiše Brašovana

Dana 16.06.2017. godine delegacija Poljoprivredne škole “Vršac” obišla je gospođu Viktoriju Brašovan u Beogradu, suprugu arhitekte Dragiše Brašovana. Gospođa Brašovan napunila je 101 godinu, ali su njena vitalnost i sećanje izvanredni.

Povod za posetu bilo je obeležavanje 130 godina od rođenja Dragiše Brašovana, koje je organizovala naša škola 25.05.2017. godine. Proveli smo jedno divno prepodne u evociranju uspomena na arhitektu Brašovana, njegovom životu, studijama i radu. Obilaskom predivnog salonskog stana u kome je živeo čuveni srpski arhitekta videli smo i čuli mnogo toga zanimljivog.

Ovom prilikom gospođa Viktorija poklonila je Poljoprivrednoj školi “Vršac” jedan portret arhitekte Brašovana koji će od sada večno stajati u ulaznom holu škole kao sećanje ali i zahvalnost na besplatno ustupljenom projektu Poljoprivredne škole “Vršac” koji je Dragiša Brašovan u svojim poodmaklim godinama uradio u rekordnom roku i poklonio ga svojim Vrščanima.

U delegaciji škole bili su direktor Srđan Kliska, zamenik direktora i nastavnik Dušica Ćirin, nastavnik Zdravko Starc, i arhitekta i član saveta roditelja škole Snežana Večanski.

Na odlasku gospođa Viktorija je obećala da će uskoro doći u Vršac i posetiti našu školu.

 

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

Vršac, bioskop: Najnoviji „Ratovi zvezda“!

Bioskop centra „Milenijum“ prikazuje 19. i 20. decembra filmove „Ratovi zvezda – uspon Skajvokera“, završni ...

Facebook