Premijera predstave “Edmund Kin”

Hadi Kurić je napisao petnaest drama koje su prikazivane u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Španiji i Meksiku. Publikovano mu je preko dvadeset članaka u specijalističkim časopisima i tri knjige drama: “Odabrana dela” u izdanju valensijskog univerziteta, “Opus Primum” u izdanju Edicije Amosa Belinchona i “Don Kihot” u izdanju madridske opštine Parla.
Diplomirao je režiju na FDU u Beogradu i radio kao stalni režiser sarajevskog Narodnog Pozorišta. 1992 godine zajedno sa porodicom odlazi za Španiju gde već sledeće godine formira Pozorište Otpora sa kojim radi do danas. Režirao je više od 50 predstava u nekoliko zemalja i odigrao desetine uloga. Član je Španske Akademije Scenskih Umetnosti.

Edmunda Kina napisao je 2004. godine. Iste godine je njegova kompanija Pozorište Otpora premijerno izvela komad. Za dramu, Hadi Kurić je dobio godišnju nagradu za najbolji tekst u oblasti Valensije i bio nominovan za godišnju nagradu kao najbolji glumac.

“ Budući da sam i sam režiser i glumac pokušao sam da stvorim lik blizak onome sto realno znam, osećam i mislim o našoj profesiji. Šest lica nose radnju u kojoj Edmund Kin, slavni glumac, odlučuje da brani čast devojke koja mu je tražila pomoć nakon bekstva sa sopstvenog venčanja sa moćnim Lordom Melvilom, kraljevim štićenikom. Štiteći devojku, Kin rizikuje svoju komotnu poziciju i pokreće lavinu rizične i promišljene pobune koja ce ga vratiti samome sebi nakon godina provedenih u ispraznom i samozadovoljnom valjuškanju u slavi.”
Hadi Kurić

” Rođen sam 19. januara polovinom prošlog veka.
Rodjen sam pod srećnom zvezdom…Bar tako mislim.
Završio sam sve potrebne škole…Nikad ih nisam voleo.
Voleo sam knjige…one su lepe,mudre i ćute…i stalno mi šapuću da ništa ne znam. Ja im verujem.
Volim i pozorište.Ponekad osetim da i ono voli mene.Tada sam srećan.Mislim da smo trenutno u ljubavi…saznaću to 11. maja 2017. godine.Oko 22 h.
Gajim veliko poštovanje za ovaj grad i ljude koji me okružuju…
Mrzim primitivizam,bahatost i glupost.Mozda je to zbog toga.”
Irfan Mensur

IGRAJU: Srđan Radivojević, Ivan Đorđević, Neda Grubiša, Vanja Janjić, Dragan Džankić, Tamara Tamči Toskić
REŽIJA: Irfan Mensur
LEKTOR: Radovan Knežević
SCENOGRAFIJA I KOSTIMOGRAFIJA: Sofija Lučić
MUZIKA: Momir Cvetković
INSPICIJENT: Merima Ogrizović

Karte se mogu kupiti po ceni od 400 din. na blagajni NP “Sterija” Vršac. Dobrodošli!

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

Uhapšen Vrščanin, policija pronašla drogu u stanu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vršcu uhapsili su S.Z. (1992) iz Vršca, zbog postojanja osnova ...

Facebook