Hit komedija “Udaj se muški” u Vršcu

Ulaznice se kupuju na blagajni pozorišta.

Udaj se muški:

Komad je napisala Dunja Petrović, a režirala Marija Lipkovski, koja je diplomirala i masterirala na katedri za pozorišnu režiju Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Režirala je u Beču i Berlinu, a nedavno je režirala i komad Mira Gavrana Teško je reći zbogom. Na maloj sceni Ateljea 212 igra se komad koji je režirala sa kolegama sa klase, Čekajući Godoa.

Predstava Udaj se muški, nastala je u koprodukciji Akademije 28, na čijem redovnom repertoaru igra, i ISPAD-a, Centra za interaktivnu umetnost.

U realizaciju projekta bilo je uključeno skoro 30 saradnika, profesionalaca, prvenstveno mladih, iz različitih oblasti.

Komad je na premijernim izvođenjima dobio ovacije, aplauze, publika se konstantno smejala, a dobili smo i pozive za gostovanja u drugim gradovima u Srbiji i van.

U središtu ovog komada je priprema venčanja, i različiti pogledi na to kakva svadba da bude, ali svakako mora da zadovolji uslov, da bude i tradicionalna i moderna.

Ovaj dogadjaj, kod likova će dovesti do otkrivanja različitih karaktera, zabluda, očekivanje. Likovi će doneti odluke, izvuci pouke,i uvideće šta se sve može ukoliko vas pokreću zajedništvo i ideje.

Ovo je priča o svim našim ljudima, jer njih najbolje poznajemo.

Neobična komedija situacije, bez vulgarnosti, psovki i prizvuka ,,tezgarenja” i bez pretencioznih  najava. Ovo je komedija posvećena svim našim prijateljstvima, svim našim izneverenim nadama i svim našim praštanjima.

U ansamblu su Stefan Uroš Tešić, kao mladoženja, Aleksandar Jovanović, Predrag Kotur, Miloš Đorđević, glumac Narodnog pozorišta iz Beograda, nagradjivan sa više pozorišnih nagrada, Snežana Savić, poznata glumica i pevačica, i Ratko Tankosić, jedan od najvoljenijih filmskih epizodista naše kinematografije.

Predstava se igra u četvrtak, 11.5.2017. u 20h, na velikoj sceni Narodnog pozorišta Sterija.

 

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

Vršac, RONALD ZELIGER: Opredeljenost nemačkih kompanija za Srbiju nepromenjena

Proces deglobalizacije u pojedinim sektorima, kojem je posebno doprinela kriza izazvana korona virusom, može biti ...

Facebook