TRADICIJA DUGA DECENIJU – SPREMNI I AUTOBUSI: Vrščani prvi maj slave sa velikim entuzijazmom! (FOTO)

Prvomajske praznike vrščani očekuju sa nestrpljenjem, a tradicija roštiljanja i druženja u prirodi neguje se decenijama unazad. Za ovaj grad to i ne treba da čudi, jer se na vršačkom brdu i okolini nalazi oko dvadestak uređenih izletišta, koja su svake godine u vreme 1.maja izuzetno posećena.

Za one koji do izletišta ne žele ili ne mogu da pešače Turistička organizacija Vršca i ove godine organizovala je besplatan prevoz do Vršačkog brega.

Opštinski autobus saobraća 01. maja od 9, 10, i 11 časova, za sve koji žele da praznik provedu u prirodi. Polazna tačka je parking hotela Srbija. Usputna stanica je kod Helvecije.

Povratak sa brega planiran je u 16, 17, i 18 časova (parking na potezu kod Slaviše).

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda za prvi maj nas očekuje lepo vreme.

Otvoreni za posete i razonodu na Vršačkom bregu su Turističko informativni centar Vršačke Planine, Dečje odmaralište Crveni Krst, Planinarski Dom, Vršački Zamak , Klub ekstremnih sportova Izazov (free climbing, slet line..) i Eko ribolovačko izletište ABC, kod sela Straža (kanal DTD), koje ima prilagođenu pistu namenjenu osobama sa invaliditetom.

Ove godine za prvomajske praznike u saradnji sa klubom Avantura 4×4 iz Pančeva biće održana 16 ta regata Karašom koja će početi 1.maja u 8:00 časova iz Kuštilja prema Dupljaji.

I vreme će, kažu meteorolozi, ići na ruku izletnicima. Prema prognozama 1.maj biće bez kiše, sa maksimalnom temperaturom oko 22 stepena. Vrščani će tako imati sve uslove da se druže i odmore u prirodi na nekom od brojnih izletišta koja su im na raspolaganju.

Tokom prvomajskih pranika pošta, banke i druge javne ustanove neće raditi, ali će zato većina prehrambenih prodavnica biti otvorena, kao i mesare, za sve one koji meso za roštilj nisu kupili unapred.

Izvor Južni Banat

 

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

Nestanak struje u Vršcu i okolinini 18, 19 i 20 novembra

Janova Ponedeljak 18. novembar Deo vikend naselja Janova prema Vršcu. 9:00-12:00 U slučaju vremenskih neprilika ...

Facebook