OTVORENA VRATA AZILA ZA PSE U VRŠCU (FOTO)

Današnja akcija otvorenih vrata Objekta za trajno zbrinjavanje pasa – Azila za pse, pokazala je sugrađanima uslove u kojima svakodnevno radnici JKP „Drugi oktobar” službe Zoohigijene brinu o psima.

Rad u prihvatilištu je organizovan u tru smene, a radnici psima posvećuju pažnju i brigu 24 časa dnevno. Posao jeste složen, ali se radi sa dosta ljubavi i posvećenosti psima i uslovima u kojima borave. Psi imaju potrebnu kvadraturu zatvorenog i otvorenog prostora, ambulantu za veterinarski tretman pasa, dovoljno hrane, vode za piće I održavanje higijene. Povećan je broj posebnih boksova te su štićenici azila smešteni u manje grupe, kako bi njigovo prilagođavanje i socijalizacija bili adekvatni.

Akcija Dan otvorenih vrata je prva ovogodišnja u Azilu za pse, a s radovima i održavanjem prostora se neće stati. Već sada se planira pripremanje za letnje temperature i predviđaju sredstva i oprema za narednu zimu. Entuzijazam radnika je na visokom nivou, a posetioci Azila su mogli da se uvere i u zadovoljstvo samih stanara, pasa koji su do skoro bili prepuštni ulici.

Azil je otvoren za posete svakog radnog dana od 12 do 14 časova za sve ljude dobre volje koji žele da se uvere u uslove u kojima su smešteni psi, da daju sugestije, ideje, predloge, ili da udome psa koga izaberu.
JKP “Drugi oktobar” izražava zadovoljstvo današnjom akcijom i zahvaljuje posetiocima na utiscima i sugestijama.

Izvor Južni Banat

 

Pošaljite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.

x

Takođe pogledajte

Nestanak struje u Vršcu i okolinini 18, 19 i 20 novembra

Janova Ponedeljak 18. novembar Deo vikend naselja Janova prema Vršcu. 9:00-12:00 U slučaju vremenskih neprilika ...

Facebook